αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Tim Cook αποκάλυψε τον Νο1 τρόπο με τον οποίο «καθαρίζει» το μυαλό του. Μια απλή συνήθεια που μπορείς να εφαρμόσεις καθημερινά

Ο Tim Cook αποκάλυψε τον Νο1 τρόπο με τον οποίο «καθαρίζει» το μυαλό του. Μια απλή συνήθεια που μπορείς να εφαρμόσεις καθημερινά

Αν ψάχνετε πως να «καθαρίσετε» το μυαλό σας, μπορείτε απλά να κάνετε έναν περίπατο έξω. Τουλάχιστον, αυτό κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim ook. Διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, με φανατικούς θαυμαστές και κεφαλαιοποίηση 2,62 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και έχει ένα ευρύ φάσμα πιέσεων και ευθυνών. Η έξοδος στη φύση απαλύνει αυτές τις εντάσεις και βοηθά τον Cook να έχει ένα καθαρό μυαλό., είπε στο GQ τη Δευτέρα.

Είναι ένα «καθαριστικό» για το μυαλό, είπε ο CEO. «Είναι καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο πράγμα μπορείς να κάνεις».

Ο ίδιος εξήγησε ότι το περπάτημα κοντά στη φύση μπορεί να σε βοηθήσει. Μια απλή συνήθεια που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας.

Το να περάσετε τουλάχιστον 120 λεπτά σε φυσικά περιβάλλοντα όπως πάρκα, δάση και παραλίες συνδέεται με την ευημερία, ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports.

Η μελέτη παρατήρησε 20.000 ανθρώπους που έκαναν υπαίθριες δραστηριότητές τους για επτά ημέρες. Τα δεδομένα του έδειξαν ότι η καλή υγεία και η ευεξία κορυφώθηκαν αφού πέρασαν 200-300 λεπτά έξω.

Εκεί έρχονται οι μεγάλες ιδέες

Η ίδια συνήθεια μπορεί να αυξήσει και την δημιουργικότητα σου. O Steve Jobs το γνώριζε καλά. Μια από τις τακτικές που εφάρμοζε ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple, ήταν πολύ απλή: Το περπάτημα.

Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου.

Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν.

Βέβαια ο Jobs δεν είναι ο μόνος που εφάρμοζε μια τέτοια τακτική. Σε μια πολύ πιο παλιά εποχή, εκεί όπου τα τεχνολογικά μέση ήταν πολύ πιο «πρωτόγονα», κάτι παρόμοιο έκανε και ο Αριστοτέλης. Ο οποίος συχνά επέλεγε να περπατά για να γίνει πιο δημιουργικός και να βοηθήσει το μυαλό του να παράγει νέες ιδέες.

Περπατώντας μπορείς να σκέφτεσαι όλα όσα έχεις κάνει στο παρελθόν, αλλά και να ανακαλύψεις νέες προοπτικές και στρατηγικές. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που δεν θα έχεις καμία ιδέα, κάνε διάλειμμα και πήγαινε μία βόλτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 7 =