αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θέλει πάντα να έχει δίκιο»: 5 σημάδια για να εντοπίσεις γρήγορα ένα δύσκολο άνθρωπο

«Θέλει πάντα να έχει δίκιο»: 5 σημάδια για να εντοπίσεις γρήγορα ένα δύσκολο άνθρωπο

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον με δύσκολη προσωπικότητα, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν θα μπορούσατε να εντοπίσετε γρήγορα ένα τέτοιο άτομο; Ποιες είναι οι ύποπτες συμπεριφορές;

Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που συνήθως εκδηλώνονται από άτομα που έχουν δύσκολες προσωπικότητες αλλά μπορεί να μην το συνειδητοποιούν.

Αναγνωρίζοντας αυτά τα σημάδια, μπορείτε απλώς να κάνετε ένα βήμα προς την κατανόηση και τη βελτίωση των αλληλεπιδράσεών σας με τους άλλους. ‘Η… να κρατήσετε αποστάσεις.


1) Διακόπτουν συχνά

Ποιος δεν έχει συμμετάσχει σε μια συζήτηση όπου δεν μπόρεσε να πει ούτε μια λέξη; Είναι απογοητευτικό, έτσι δεν είναι;

Μια κοινή συμπεριφορά των ανθρώπων με δύσκολες προσωπικότητες είναι η τάση τους να διακόπτουν. Μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν ότι το κάνουν, αλλά η ανάγκη τους να ελέγχουν τη συζήτηση κυριαρχεί στην αλληλεπίδραση.

Η διακοπή επικοινωνεί στο άλλο άτομο ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά του δεν είναι τόσο σημαντικά. Δημιουργεί μια ανομοιόμορφη δυναμική ισχύος που μπορεί να κάνει τις αλληλεπιδράσεις άβολες.

Η καλή επικοινωνία είναι να δίνεις και να παίρνεις. Εάν διακόπτετε τους άλλους, ίσως είναι καιρός να κάνετε πίσω και να δώσετε στους άλλους χώρο να εκφραστούν.

2) Είναι συχνά αμυντικοί

Συναντήσατε ποτέ κάποιον που δεν μπορεί να δεχτεί εποικοδομητική κριτική; Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς.

Το να είσαι αμυντικός είναι ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έχουν δύσκολες προσωπικότητες, αλλά συχνά δεν το συνειδητοποιούν. Μπορεί να βλέπουν την ανατροφοδότηση ως προσωπική επίθεση, παρά ως ευκαιρία για ανάπτυξη και βελτίωση.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλοι κάνουν λάθη και ότι υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα λάβετε σχόλια, προσπαθήστε να τα δείτε από τη δική τους οπτική γωνία και θεωρήστε τα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

3) Θέλει πάντα να έχει δίκιο

Πιθανότατα έχετε συναντήσει κάποιον που πρέπει πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο ή που δεν μπορεί να παραδεχτεί πότε κάνει λάθος. Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ ατόμων με δύσκολες προσωπικότητες.

Ωστόσο, στον σημερινό κόσμο, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι περισσότερο εμπόδιο παρά βοήθεια. Μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και τεταμένες σχέσεις.

Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να έχετε πάντα δίκιο, σκεφτείτε την αξία του να είστε ανοιχτόμυαλοι και να αποδέχεστε ότι μπορείτε ακόμα να μάθετε από τους άλλους.

4) Είναι συχνά αρνητικοί

Η αρνητικότητα μπορεί να σε ‘αποστραγγίξει’. Τα άτομα που εστιάζουν συνεχώς στα μειονεκτήματα, παραπονιούνται ή διαδίδουν απαισιοδοξία, μπορεί να είναι δύσκολο να είσαι κοντά τους.

Οι άνθρωποι με δύσκολες προσωπικότητες συχνά δεν συνειδητοποιούν πώς η αρνητικότητα τους επηρεάζει τους γύρω τους. Μπορεί να αισθάνονται ότι είναι απλώς ρεαλιστές ή εκφράζουν τις απόψεις τους, χωρίς να κατανοούν τον αντίκτυπο των λόγων και της στάσης τους.

5) Θέλουν να τα ελέγχουν όλα

Υπάρχουν άτομα που επιμένουν να αποφασίζουν για τα πάντα, από το πού θα φάνε μέχρι το πώς πρέπει να γίνει ένα project. H ανάγκη τους για έλεγχο επηρεάζει κάθε σχέση.

Όσοι έχουν δύσκολες προσωπικότητες μερικές φορές εκδηλώνουν τέτοια συμπεριφορά, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούν. Μπορεί να αισθάνονται την ανάγκη να διαχειριστούν κάθε λεπτομέρεια ή να υπαγορεύουν πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα.

Αυτό, ενώ μπορεί να πηγάζει από την επιθυμία για τελειότητα ή τον φόβο της αβεβαιότητας, μπορεί να καταπνίξει τη δημιουργικότητα και να δημιουργήσει δυσαρέσκεια.

Εάν συχνά βρίσκετε τον εαυτό σας να χρειάζεται να ελέγχετε καταστάσεις, σκεφτείτε τι οδηγεί αυτή την ανάγκη. Το να μάθετε να αφήνεστε και να εμπιστεύεστε τους άλλους μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σας και να μειώσει το άγχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 10 =