αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα που προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση. Και φτάνουν στην επιτυχία

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα που προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση. Και φτάνουν στην επιτυχία

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι στη ζωή, είναι ότι το μόνο πράγμα που είναι σταθερό είναι… η αλλαγή. Και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε την αλλαγή κάνει μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ανάπτυξη και την ευτυχία.

Είστε ο τύπος που είναι πάντα πρόθυμος να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να προσαρμοστεί στις αλλαγές στη ζωή σας; Τότε μπορεί να είστε ένα πολύ προσαρμόσιμο άτομο που ευδοκιμεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Έχετε ότι χρειάζεται για να τα καταφέρετε στη ζωή!

Αλλά πώς ξέρετε αν είστε όντως; Εδώ είναι 5 χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα που προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση και φτάνουν την επιτυχία.

1) Αισθάνεστε άνετα με την αβεβαιότητα

Η βασική νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας προσαρμοστικός άνθρωπος- και είναι εντάξει να μην ξέρεις τα πάντα. Πολλές φορές αρνούμαστε την προσαρμοστικότητα λόγω της επιθυμίας μας να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Μας αρέσει να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί. Έτσι τα πράγματα θα πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο.

Αλλά σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει ακόμα, η ζωή δεν είναι ποτέ έτσι. Εχει καμπύλες και ανατροπές ακόμα κι αν έχεις κάνει το καλύτερο πλάνο.

Και αν μπορείτε να το αποδεχτείτε, θα είστε εντάξει. Εφόσον αισθάνεστε άνετα με την ιδέα ότι τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, δεν θα αγχώνεστε πολύ – ή θα έχετε ακόμη και ένα εφεδρικό σχέδιο!

2) Μπορείτε να παραμείνετε θετικοί

Το να αισθάνεστε άνετα με την αβεβαιότητα σας δίνει ένα ακόμα χαρακτηριστικό προσαρμοστικότητας – μπορείτε να δείτε την ασημένια επένδυση σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Ναι, η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική και αγχωτική. Αλλά είναι επίσης αυτό που μας επιτρέπει να αναπτυσσόμαστε και να εξελισσόμαστε ως άτομα. Χωρίς αλλαγή, η ζωή θα γινόταν στάσιμη και προβλέψιμη.

Αν μπορείτε να το δείτε αυτό, είναι σημαντικό! Έχετε ήδη ανέβει επίπεδο στο παιχνίδι προσαρμοστικότητας – το να βλέπετε την αλλαγή μέσα από το πρίσμα της ανάπτυξης είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα εμπόδια στη ζωή.

Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, θα είστε πάντα σε θέση να εστιάσετε στις θετικές πτυχές και να παραμείνετε αισιόδοξοι.

3) Είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε

Αυτό σας κάνει πιο πρόθυμους να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να ρισκάρετε.

Έχετε ένα πιο περιπετειώδες πνεύμα που είναι πρόθυμο να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

Από μικρά πράγματα όπως η δοκιμή ενός νέου χτενίσματος μέχρι τα μεγάλα πράγματα όπως το να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, έχετε τα κότσια να πείτε «Ναι!».

Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να είσαι αρκετά γενναίος για να ξεπεράσεις τους φόβους σου, κάτι που, πάλι, συνδέεται με το να είσαι ΟΚ με την αβεβαιότητα.  Δεν είστε πάντα σίγουροι αν είναι η σωστή απόφαση, αλλά αυτό σημαίνει θάρρος. Δεν είναι η απουσία φόβου. Προχωρά παρά τους φόβους αυτούς.

4) Χρησιμοποιείς ο,τι έχεις

Όταν συμβαίνουν δυσάρεστες αλλαγές, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχετε.

Οι προσαρμοστικοί άνθρωποι είναι πολυμήχανοι και δημιουργικοί. Μπορείτε να βρείτε λύσεις σε προβλήματα ακόμα και όταν έχετε μόνο λίγους πόρους στη διάθεσή σας; Είναι σημαντικό να έχετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα για βρείτε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν.

Μία σοφή φράση λέει: Ξεκίνα όπου είσαι, χρησιμοποίησε ο,τι έχεις, κάνε ο,τι μπορείς.

5) Είστε ανοιχτοί στο feedback

Είναι ένας τρόπος για να μαθαίνεις γρήγορα και να βελτιώνεσαι. Εάν είστε πρόθυμοι να λάβετε feedback, θα μάθετε τα πράγματα πιο γρήγορα.

H άρνηση λήψης σχολίων σημαίνει ότι αντιστέκεστε στις αλλαγές. Όποιος κι αν είναι ο λόγος – είτε είναι υπερηφάνεια είτε αμυντικότητα – το γεγονός είναι ότι δεν θέλετε να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας. Με απλά λόγια, δείχνει ακαμψία – το αντίθετο της προσαρμοστικότητας.

Για να ευδοκιμήσετε σε οποιαδήποτε κατάσταση, πρέπει να είστε ανοιχτοί σε ανατροφοδότηση και να το χρησιμοποιήσετε ως ευκαιρία για ανάπτυξη και βελτίωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − one =