αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Tim Cook έβγαλε 41 εκατ. δολάρια με μία κίνηση

Ο Tim Cook έβγαλε 41 εκατ. δολάρια με μία κίνηση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, πούλησε μετοχές αξίας περίπου 41 εκατομμυρίων δολαρίων, στη μεγαλύτερη πώληση που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, καθώς οι μετοχές του κατασκευαστή iPhone διολισθαίνουν από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.

Ο Κουκ πούλησε 511.000 μετοχές, σύμφωνα με την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη (3 Οκτωβρίου). Εξακολουθεί να κατέχει περίπου 3,28 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, στην οποία εργάζεται για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η πώληση μετοχών έρχεται αφού ο Κουκ δέχθηκε μια σπάνια μείωση μισθού κατά περίπου 40% στα 49 εκατομμύρια δολάρια για το 2023. Στο πλαίσιο των αλλαγών στην αμοιβή του, οι μετοχές του που συνδέονται με τις επιδόσεις της Apple θα αυξηθούν στο 75% φέτος από 50% προηγουμένως.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, άλλα στελέχη της Apple γνωστοποίησαν επίσης πωλήσεις μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αντιπροέδρων Ντέιρντρε Ο’Μπράιαν και Κάθριν Άνταμς, οι οποίοι πούλησαν μετοχές αξίας 11,3 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστη.

Η τελευταία μεγάλη πώληση μετοχών του Κουκ έγινε τον Αύγουστο του 2021, όταν πούλησε μετοχές της Apple αξίας άνω των 750 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αφού συμπλήρωσε μια δεκαετία ως διευθύνων σύμβουλος. Μετά την παρακράτηση φόρων, κέρδισε περίπου 355 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − fourteen =