αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους ένας ευφυής άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους ένας ευφυής άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος

Έχετε παρατηρήσει ότι μερικά από τα πιο έξυπνα και βαθιά σκεπτόμενα άτομα εκεί έξω αποτυγχάνουν να είναι ευτυχισμένα;

Μπορεί να έχουν είναι επιτυχημένοι στη δουλειά τους και να τα πάνε καλά στην προσωπική τους ζωή. Ωστόσο, υπάρχει πάντα κάτι που τους κάνει περιστασιακά να αισθάνονται μόνοι, λυπημένοι και απογοητευμένοι. Όπως έχει πει ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Η ευτυχία στους έξυπνους ανθρώπους είναι το πιο σπάνιο πράγμα που γνωρίζω».

Γιατί συμβαίνει αυτό;  Ακολουθούν 4 πιθανοί λόγοι για τους οποίους η ευτυχία σε ανθρώπους με υψηλή ευφυΐα είναι ένα τόσο σπάνιο φαινόμενο:

1. Οι έξυπνοι άνθρωποι υπεραναλύουν τα πάντα

Πολλοί άνθρωποι με υψηλό IQ τείνουν να είναι υπεραναλύουν συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή τους- και όχι μόνο. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό μερικές φορές, ειδικά όταν οι διαδικασίες σκέψης σας οδηγούν σε ανεπιθύμητα, απογοητευτικά συμπεράσματα.

2. Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν υψηλά standards

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και δεν συμβιβάζονται με λιγότερο από αυτό, ανεξάρτητα από τον τομέα της ζωής που μιλάμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο για αυτούς να είναι ικανοποιημένοι με τα επιτεύγματα, τις σχέσεις τους και κυριολεκτικά όλα όσα έχουν θέση στη ζωή τους.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι με λαμπρό θεωρητικό μυαλό τυχαίνει να έχουν κακή… πρακτική νοημοσύνη και κατά κάποιο τρόπο ουτοπικές απόψεις για τον κόσμο. Έτσι, όταν οι προσδοκίες τους έρχονται αντιμέτωπες με την ωμή πραγματικότητα της ζωής και των άλλων ανθρώπων, αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε απογοήτευση.

3. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι αποτυγχάνουν να είναι ευτυχισμένοι είναι ότι τείνουν να είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους. Και εδώ, δεν μιλάμε μόνο για τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες κάποιου. Τα ευφυή, βαθιά σκεπτόμενα άτομα συχνά αναλύουν τον εαυτό τους και τη συμπεριφορά τους με τόσο αυστηρό τρόπο σαν να αναζητούν σκόπιμα πράγματα για τα οποία να κατηγορήσουν τον εαυτό τους.

Μερικές φορές, απλά ξαπλώνουν εκεί στο κρεβάτι προσπαθώντας να κοιμηθούν και ξαφνικά θυμούνται μια κατάσταση (που πιθανότατα συνέβη πριν από χρόνια ή τουλάχιστον μήνες) στην οποία δεν κινήθηκαν σωστά. Αυτό είναι αρκετό για να χαλάσεις τον ύπνο σου και την διάθεση σου.

4. Έλλειψη βαθιάς επικοινωνίας και κατανόησης

Το να έχεις κάποιον που σε καταλαβαίνει, είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Πόσο ανακουφιστικό είναι να κάθεσαι με έναν ομοϊδεάτη σου κάπου ήσυχα και να κάνεις μια ουσιαστική συζήτηση, συνειδητοποιώντας ότι αυτό το άτομο καταλαβαίνει τις ιδέες σου και μοιράζεται τις απόψεις σου για τον κόσμο;

Δυστυχώς, οι έξυπνοι άνθρωποι σπάνια έχουν αυτή την ευχαρίστηση. Πολλοί από αυτούς αισθάνονται μόνοι και παρεξηγημένοι, σαν να μην μπορεί κανείς να δει και να εκτιμήσει το βάθος του μυαλού τους.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι για να είναι ευτυχισμένα, τα άτομα με υψηλό IQ χρειάζονται λιγότερη κοινωνικοποίηση από εκείνα με μέσο επίπεδο νοημοσύνης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν λαχταρούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και μια καλή συζήτηση. Απλώς προτιμούν να μιλούν για συναρπαστικά και ουσιαστικά πράγματα παρά να συζητούν για το φαγητό, τον καιρό και τα σχέδιά τους για το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seven =