αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 39χρονη βγάζει 23.250 δολάρια τον μήνα. Και δίνει μια συμβουλή σε όποιον σκέφτεται να ξεκινήσει κάτι δικό του

Αυτή η 39χρονη βγάζει 23.250 δολάρια τον μήνα. Και δίνει μια συμβουλή σε όποιον σκέφτεται να ξεκινήσει κάτι δικό του

Η Bernadette Joy ξεκίνησε κάποτε μια δική της επιχείρηση. Αλλά στη διαδρομή κατάλαβε ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε.

Η Joy διηύθυνε την Dressed, που ξεκίνησε ως ένα παράλληλο project. Μία επιχείρηση που συνδέει τους ανθρώπους που είχαν φορέματα παράνυμφων με άτομα που ήθελαν να τα νοικιάσουν. Τη βοήθησε να αποπληρώσει τα φοιτητικά της δάνεια, να εγκαταλείψει την πρωινή  δουλειά της, να προσλάβει υπαλλήλους και να ανοίξει ένα φυσικό κατάστημα.

Αλλά όσο περισσότερη δυναμική κέρδιζε η Dressed, τόσο πιο χρονοβόρα και λιγότερο ικανοποιητική γινόταν σαν δραστηριότητα. Το 2019, μετά από τρία χρόνια, έκλεισε το κατάστημα. Είχε πάρει επίσης μια γεύση για το πως είναι να είσαι αφεντικό του εαυτού σου- και δεν ήθελε να επιστρέψει ως υπάλληλος.

«Πέρασα [τρεις μήνες] τυλιγμένη στην κουβέρτα μου στον καναπέ μου και σκεφτόμουν: «Τι θα κάνω;», επειδή πλέον δεν είχα πια επιχείρηση», λέει η 39χρονη στο CNBC.

Σε αυτόν τον καναπέ, έμαθε ένα σημαντικό μάθημα, το οποίο λέει ότι είναι η Νο. 1 συμβουλή της αν θες να ξεκινήσεις ένα δικό σου project: Προσπάθησε να κερδίσεις χρήματα από αυτό που σου έρχεται φυσικά, αντί να πουλάς κάτι μόνο και μόνο επειδή μπορείς.

Η ίδια βρήκε το νόημα σε μια άλλη ιδέα: Ενα podcast για το πώς εκείνη και ο σύζυγός της ξεπλήρωσαν περισσότερα από 300.000 δολάρια χρέους. Το σόου εξελίχθηκε σε μια money-coaching επιχείρηση που ονομάζεται Crush Your Money Goals. Και βοήθησε την Joy να βγάλει 279.000 $ πέρυσι, ή περίπου 23.250 $ το μήνα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC.

Ανάμεσα στο coaching, στο freelancing και στην κράτηση εκδηλώσεων ομιλίας, η ίδια εργάζεται 20 ώρες την εβδομάδα, λέει.

Η Joy δεν θα λάνσαρε την Dressed αν δεν ήταν παθιασμένη με τη μόδα. Αλλά η αντιμετώπιση των επιπλοκών της κλιμάκωσης μιας επιχείρησης δεν της άρεσε, λέει. Ένιωθε αποθαρρυνμένη όταν τα φορέματα επέστρεψαν κατεστραμμένα: Για παράδειγμα, πολλά από αυτά επέστρεψαν σκισμένα και λεκιασμένα, λέει.

«Δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου στη λιανική να δουλεύω όλες αυτές τις ώρες», λέει.

Η συμμετοχή στο συνέδριο προσωπικών οικονομικών FinCon εκείνο το καλοκαίρι ήταν η τελευταία σταγόνα. Αφού άκουσε τους ομιλητές, ήξερε ότι ήθελε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να αισθάνονται πιο σίγουροι για τα οικονομικά τους – ακόμα κι αν δεν ήξερε ακόμα πώς.

Συνέχισε να ηχογραφεί το podcast της ενώ ερεύνησε πώς να δημιουργήσει μια coaching business και ξεκίνησε το πρώτο Crush Your Money group coaching class online τον Μάρτιο του 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =