αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι φτιαγμένος για να περνάς καλά μόνος σου. Και είναι οκ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι φτιαγμένος για να περνάς καλά μόνος σου. Και είναι οκ

Για κάποιους, το να είναι μόνοι είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους. Για άλλους, το να περνάς χρόνο μόνος είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα στον κόσμο.

Tο να περνάς χρόνο μόνος δεν είναι και τόσο κακό, έχει πολλά θετικά. Γνωρίζετε καλύτερα τον εαυτό σας και έχετε περισσότερο χρόνο να δουλέψετε πάνω στις δεξιότητές σας.

Έτσι, αν ήσασταν πάντα στην πρώτη ομάδα και φοβόσασταν να μείνετε μόνοι, αλλά πιστεύετε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει για εσάς, δηλαδή, νιώθετε ότι τώρα αγαπάτε πραγματικά τη μοναξιά σας, ορίστε μερικά σημάδια που το αποδεικνύουν.

1) Είσαι αυτοδύναμος

Μπορεί παλαιότερα να ένιωθες ότι χρειάζεσαι ένα χέρι βοηθείας για να πλοηγηθείς στις ανατροπές της ζωής. Αλλά τώρα, είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις ό,τι προκύψει. Είτε πρόκειται για τη διόρθωση μιας βρύσης που στάζει, είτε για μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Το να γνωρίζετε ότι μπορείτε να χειριστείτε τα πράγματα μόνοι σας, σας έχει δώσει μια νέα αίσθηση δύναμης και αυτοπεποίθησης.

Είναι σαν να στηρίζεσαι στη δική σου πλάτη ό,τι κι αν γίνει, και αυτό είναι ένα απίστευτο συναίσθημα.

2) Απολαμβάνεις τη δική σου παρέα

Θυμάστε εκείνες τις στιγμές που το να μείνετε μόνοι σας έκανε να νιώθετε άβολα και κάνατε τα πάντα για να το αποφύγετε;

Τώρα, έχετε μάθει να απολαμβάνετε τις στιγμές σας ενώ είστε μόνοι σας. Εκτιμάτε την ελευθερία που σας δίνει να είστε ο εαυτός σας χωρίς εξωτερικές προσδοκίες.

Σίγουρα, δεν είναι το ίδιο όπως παλαιότερα όταν δεν είχαμε smartphone ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βαριόμασταν πιο εύκολα.

Σήμερα, ακόμα κι αν είσαι μόνος, δεν είσαι ποτέ πραγματικά μόνος, σωστά; Ωστόσο, αν δεν αντέχετε τον εαυτό σας ή τον ήχο των δικών σας σκέψεων, δεν θα απολαύσετε ποτέ να περνάτε χρόνο μόνοι σας. Είναι τόσο απλό.

3) Σου αρέσει να εξερευνάς νέα χόμπι

Τώρα η μοναξιά είναι η παιδική σας χαρά… για να εξερευνήσετε νέα συναρπαστικά χόμπι.

Έχετε πιάσει μια κιθάρα, σηκώσατε τα μανίκια σας στην κουζίνα ή βάλατε τα αθλητικά σας παπούτσια για να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα.

Αυτές οι σόλο περιπέτειες έχουν γίνει η μυστική σας πηγή ευτυχίας και έκφρασης.

Και παρόλο που ορισμένα χόμπι τα απολαμβάνετε καλύτερα με άλλους, πολλά εξακολουθούν να είναι δραστηριότητες όπου δεν χρειάζεστε κανέναν δίπλα σας, ούτε στο διαδίκτυο ή offline.

4) Έχεις αναπτύξει μια αίσθηση περιπέτειας

Ταξιδεύεις ακόμα και μόνος πολύ συχνά. Κάποτε σου φαινόταν τόσο τρομακτικό και εκφοβιστικό. Αλλά τώρα, κάτι απίστευτο έχει συμβεί – έχετε αποκαλύψει μια αίσθηση περιπέτειας βαθιά μέσα σας, και δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχετε ζήσει πριν.

Το να ταξιδεύεις μόνος δεν είναι πλέον μια τρομακτική έννοια. Είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για αυτο-ανακάλυψη και για ένα διαφορετικό ταξίδι.

Δεν πρόκειται για την επίσκεψη σε μερικά τουριστικά σημεία. Πρόκειται για τη δημιουργία γνήσιων συνδέσεων και την κατάδυση στο άγνωστο.

5) Απολαμβάνεις την ανεξαρτησία

Η ανεξαρτησία έχει γίνει ο αξιόπιστος σύντροφός σας, μια πολύτιμη ικανότητα που έχετε ακονίσει με την πάροδο του χρόνου. Δεν το βλέπετε πλέον ως αποθαρρυντικό βάρος, αλλά μάλλον ως πηγή δύναμης και ενδυνάμωσης.

Αντιλαμβάνεστε ότι η ανεξαρτησία σας επιτρέπει να χαράξετε το δικό σας μοναδικό μονοπάτι στη ζωή. Αντί να ακολουθείτε το σχέδιο κάποιου άλλου. Είστε ο συγγραφέας της δικής σας ιστορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί που πάνε ως το τέλος του δρόμου: 6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με ισχυρή δύναμη θέλησης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 9 =