αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που πάνε ως το τέλος του δρόμου: 6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με ισχυρή δύναμη θέλησης

Αυτοί που πάνε ως το τέλος του δρόμου: 6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με ισχυρή δύναμη θέλησης

Η δύναμη της θέλησης είναι μια πραγματική υπερδύναμη. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, βρίσκεστε στο έλεος τυχαίων παραγόντων με τη δύναμη να σας κρατούν πίσω.

Υπάρχουν πολλά συνώνυμα για τη δύναμη της θέλησης που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως: ορμή, αποφασιστικότητα, αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχος. Αλλά οι ψυχολόγοι εξετάζουν τη δύναμη της θέλησης και τη χωρίζουν σε πολλά βασικά συστατικά:

  • Καθυστέρηση ικανοποίησης ή αντίσταση σε άμεσους πειρασμούς, για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων σας
  • Η ικανότητα να απορρίπτετε μια άχρηστη σκέψη ή παρόρμηση
  • Η πειθαρχία να χρησιμοποιείς ένα «ψαγμένο» γνωστικό σύστημα συμπεριφοράς αντί να σε οδηγούν τα έντονα συναισθήματά σου

Στην ουσία, η δύναμη πηγάζει από την πεποίθηση ότι αυτό που θέλετε να κάνετε θα αξίζει τον χρόνο και τον κόπο σας. Όταν πιστεύετε ότι οι στόχοι σας αξίζουν, είναι πολύ πιο πιθανό να παραμείνετε εντός δρόμου.

Εάν οι ιδέες σας είναι σωστές, η επίμονη επιδίωξή τους μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία.

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που μοιράζονται τα άτομα με ισχυρή θέληση.

1) Αυτοπεποίθηση

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση πιστεύει ότι είναι ικανό να κάνει ό,τι θέλει να κάνει. Από πού πηγάζει αυτή η εμπιστοσύνη; Αυτοεκτίμηση, που είναι το πόσο πολύ πιστεύεις στον εαυτό σου.

Η αυτοεκτίμηση χτίζεται με την πάροδο του χρόνου, από τα επιτεύγματά σας. Η επίτευξη των μικρότερων στόχων σας έχει ως αποτέλεσμα μικρά αλλά σημαντικά κέρδη στην αυτοεκτίμηση, ενώ τα μεγαλύτερα επιτεύγματα οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στην αυτοεκτίμησή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Τρεις γρήγορες τεχνικές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου πριν από μία σημαντική στιγμή.

2) Νοοτροπία ανάπτυξης

Οι άνθρωποι με ισχυρή θέληση είναι ανθεκτικοί επειδή έχουν νοοτροπία ανάπτυξης. Όσοι έχουν άκαμπτη νοοτροπία πιστεύουν ότι οι ικανότητές τους είναι πεπερασμένες. Αλλά οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύουν ότι μπορούν να προχωρήσουν και να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Οι άνθρωποι με ισχυρή θέληση επικεντρώνονται στους στόχους τους, αλλά είναι ευέλικτοι σχετικά με τις μεθόδους που χρειάζονται για να τους επιτύχουν. Μπορείτε να είστε πεισματάρηδες σχετικά με τις ιδέες σας, αλλά να είστε πρόθυμοι να μάθετε για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Μια νοοτροπία ανάπτυξης απαιτεί να επικεντρωνόμαστε στις αξίες και όχι στην τελειότητα. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα, ακόμα και από τα λάθη σου. Και προσπάθησε να γίνεσαι όλο και καλύτερος.

3) Ανθεκτικότητα

Η ανθεκτικότητα είναι το εργαλείο για να ανακάμψετε γρήγορα μετά από αναποδιές. Είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσετε εμπόδια ενώ επιδιώκετε τους στόχους σας. Αυτή είναι η ζωή.

Αυτό μπορεί να σκάσει το μπαλόνι και να ρίξει την εμπιστοσύνης στον εαυτό σας. Πολλοί άνθρωποι πετούν λευκή πετσέτα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Αλλά οι άνθρωποι με ισχυρή θέληση αναπηδούν όταν πιάσουν πάτο, αφού πιστεύουν ότι οι στόχοι τους αξίζει να επιδιωχθούν. Και συνεχίζουν.

4) Διεκδικητικότητα

Η διεκδικητικότητα είναι να δηλώνεις τις ιδέες και τις απόψεις σου με μη επιθετικό αλλά μη υποχωρητικό τρόπο.

Εάν δεν πιστεύετε ότι είστε ικανό άτομο με αξιόλογες ιδέες, πιθανότατα θα είστε υποχωρητικοί και παθητικοί στις συναλλαγές σας με άλλους ανθρώπους.

Εάν ανησυχείτε ότι οι ιδέες σας θα απορριφθούν, μπορεί να βρεθείτε να θέλετε να τις επιβάλλετε επιθετικά.

Η διεκδίκηση είναι το ιδανικό, μεταξύ επιθετικότητας και υποταγής. Οι άνθρωποι με ισχυρή θέληση έχουν πίστη στις ιδέες τους και τις παρουσιάζουν χωρίς δισταγμό ή ανάγκη για βία.

5) Ειλικρίνεια

Τα άτομα με ισχυρή θέληση λένε αυτό που θέλουν, και προτιμούν να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Μετά από προσεκτική αυτοαξιολόγηση, καταλαβαίνουν ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους.

Ο πραγματισμός είναι χαρακτηριστικό των με ισχυρή θέληση. Τείνουν να είναι ο εαυτός τους- και ποτέ δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι. Και αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την πορεία της ζωής τους.

6) Υπευθυνότητα

Και ερχόμαστε στο τελευταίο point. Οι άνθρωποι με ισχυρή θέληση αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την επίτευξη των ονείρων και των στόχων τους. Συνήθως κατέχουν έναν εσωτερικό… μηχανισμό ελέγχου, αντί να κατηγορούν τις εξωτερικές δυνάμεις όπως η οικονομία ή ο καιρός. Και προσπαθούν πάντα να εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − ten =