αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια, τότε τα πας καλά στη ζωή σου (ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείς)

Αν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια, τότε τα πας καλά στη ζωή σου (ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείς)

Η ζωή είναι σαν μια βόλτα με τρενάκι του λούνα παρκ, γεμάτη με σκαμπανεβάσματα, ανατροπές και στροφές. Μερικές φορές, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε καλά, απλά δεν το νιώθεις.

Το να καταλάβετε πού βρίσκεστε στη ζωή σας και εάν είστε σε καλό μέρος ή όχι, μπορεί να είναι δύσκολο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα σημάδια που υποδηλώνουν ότι τα πάτε καλύτερα από όσο νομίζετε.

1) Δεν φοβάσαι την αλλαγή

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά. Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Όσοι βρίσκονται σε καλή θέση στη ζωή τους καταλαβαίνουν αυτή τη θεμελιώδη αλήθεια. Δεν φοβούνται την αλλαγή. Αντίθετα, την αγκαλιάζουν.

Η αλλαγή είναι ανάπτυξη. Είναι εξέλιξη. Είναι ο τρόπος για να πάμε μπροστά, να προσαρμοστούμε και να εξελιχθούμε.

Εάν βλέπετε τον εαυτό σας να καλωσορίζει την αλλαγή, ακόμα και όταν είναι άβολη ή τρομακτική, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι βρίσκεστε σε καλύτερο μέρος από ό,τι φαντάζεστε.

Η ζωή δεν έχει να κάνει με τη σταθερότητα ή τις ‘ζώνες άνεσης’. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη, τη μάθηση και την εξέλιξη.

2) Μπορείτε να απολαύσετε το παρόν

Αν και η καθυστερημένη ικανοποίηση είναι σημαντική, είναι εξίσου σημαντικό να βρείτε χαρά στην παρούσα στιγμή.

Το να βρίσκεσαι σε μια καλή θέση στη ζωή δεν σημαίνει μόνο σχεδιασμό για το μέλλον. Εχει να κάνει επίσης με το να εκτιμάς το τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα, να εκτιμήσετε ένα καλό βιβλίο ή να απολαύσετε ένα γεύμα χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα ακολουθήσει.

Έχει να κάνει με το να είσαι παρών, να προσέχεις και να εκτιμάς αυτό που έχεις μπροστά σου.

3) Σε απασχολούν λιγότερο οι απόψεις των άλλων

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όσο μεγαλώνετε, νοιάζεστε λιγότερο για το τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι για εσάς; Αυτό δεν είναι σημάδι απάθειας ή αλαζονείας. Αντίθετα, είναι σημάδι αυτοπεποίθησης και ωριμότητας.

Καθώς μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, και αυτό είναι εντάξει. Μαθαίνουμε να εκτιμούμε τη δική μας γνώμη. Αρχίζουμε να εμπιστευόμαστε την κρίση και τις αποφάσεις μας.

Εάν έχετε φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή σας όπου οι απόψεις των άλλων δεν επηρεάζουν την εικόνα ή τις αποφάσεις σας για τον εαυτό σας, τότε πιθανότατα βρίσκεστε σε καλό μέρος.

4) Έχετε μία αίσθηση του σκοπού

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ότι είμαστε εδώ για κάποιο λόγο, σωστά; Το να έχεις μια αίσθηση σκοπού στη ζωή είναι σημαντκό. Μας δίνει κατεύθυνση, κίνητρο και λόγο να σηκωθούμε το πρωί.

Ο σκοπός σας δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγαλεπήβολο ή συνταρακτικό. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να μεγαλώσετε τα παιδιά σας ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι ή να έχετε μια δουλειά που σας αρέσει.

Εάν έχετε βρει κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι, κάτι που σας παρακινεί και σας δίνει κατεύθυνση στη ζωή σας, τότε γιορτάστε το.

5) Έχετε υγιείς σχέσεις

Φανταστείτε ότι είστε αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί. Ποιο θα ήταν το πρώτο άτομο που θα θέλατε να ήταν εκεί μαζί σας;

Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους – φίλους, οικογένεια, συνεργάτες – παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μας διαμορφώνουν, μας υποστηρίζουν και εμπλουτίζουν τις εμπειρίες μας.

Ένα βασικό σημάδι ότι βρίσκεστε σε καλή θέση στη ζωή είναι η ποιότητα των σχέσεών σας.

Είναι υποστηρικτικές; Αυτά τα άτομα σας αγαπούν, σας εκτιμούν και σας κατανοούν;

Αν ναι, είναι μια καλή ένδειξη ότι βρίσκεστε σε καλύτερο σημείο από ό,τι νομίζετε. Εξάλλου, οι υγιείς σχέσεις είναι θεμελιώδεις για την ευημερία και την ευτυχία μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =