αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Forbes παραθέτει 7 τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο σου. Πολλοί Έλληνες εφαρμόζουν ήδη αυτές τις ιδέες

Το Forbes παραθέτει 7 τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο σου. Πολλοί Έλληνες εφαρμόζουν ήδη αυτές τις ιδέες

Η ιδέα του να κερδίζεις χρήματα από την άνεση του σπιτιού σου έχει γίνει πιο εφικτή και ελκυστική από ποτέ. Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας και το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει ένα δικό του digital project, έχουν ανοίξει μια πληθώρα ευκαιριών για άτομα που θέλουν να βγάλουν χρήματα online.

Αυτό είναι κάτι άλλωστε που το κάνουν ήδη πολλοί άνθρωποι και στην Ελλάδα. Θυμήσου την συνέντευξη: Η Κάτε Χανιώτη δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι.

Τώρα το Forbes παραθέτει σε ένα άρθρο 7 τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αξιοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν σήμερα.

1. Freelancing

Παραμένει ένας από τους πιο ευέλικτους και προσβάσιμους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Είτε είστε αρθρογράφος, είτε γραφίστας, προγραμματιστής λογισμικού ή σύμβουλος, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσφέρετε τις δεξιότητές σας σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου, η διατήρηση υψηλού επιπέδου επικοινωνίας και η σταθερή παροχή ποιοτικής εργασίας. Θυμήσου και την συνέντευξη: «Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας.

2. Ξεκίνα ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει ”εκραγεί” σε δημοτικότητα- και χάρη σε πλατφόρμες όπως το Shopify, η πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Είτε πρόκειται για χειροποίητα προϊόντα, vintage ευρήματα ή digital templates, υπάρχει μια θέση για σχεδόν τα πάντα. Για να πετύχετε, εστιάστε στην επιλογή μιας εξειδικευμένης αγοράς, στη βελτιστοποίηση των καταχωρίσεων των προϊόντων σας και στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών.

3. Affiliate Marketing

Μπορεί να γίνει και μέσα από ένα blog σου. Αλλά και μέσα από άλλα κανάλια σου, όπως τα social προφίλ σου. Προμοτάρεις προϊόντα ή υπηρεσίες και πληρώνεσαι με βάση τις πωλήσεις. Κάθε φορά που γίνονται πωλήσεις μέσα από τα δικά σου links παραπομπής. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο. Όμως είναι ένας τρόπος για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα εάν δεν έχετε το δικό σας προϊόν ή υπηρεσία.

4. Online μαθήματα

Υπάρχει τεράστια ζήτηση για διαδικτυακή εκπαίδευση. Εάν έχετε εμπειρία σε έναν συγκεκριμένο τομέα, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Thinkific. Εναλλακτικά, η διαδικτυακή διδασκαλία μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τις γνώσεις σας σε θέματα όπως τα μαθηματικά, η επιστήμη ή οι γλώσσες, μέσω πλατφορμών όπως το Tutor.com ή το VIPKid. Θυμήσου και την συνέντευξη: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

5. Δημιουργία περιεχομένου

Για όσους έχουν ταλέντο στην παραγωγή βίντεο ή στο live streaming, πλατφόρμες όπως το YouTube προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες κερδών μέσω εσόδων από διαφημίσεις, χορηγιών και δωρεών από τους θεατές. Η δημιουργία ενός αφοσιωμένου κοινού είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχή δημιουργία ελκυστικού και πρωτότυπου περιεχομένου.

6. Φωτογραφίες stock

Οι φωτογράφοι μπορούν να πουλήσουν τις φωτογραφίες τους σε ιστότοπους φωτογραφιών στοκ, όπως το Shutterstock, το Adobe Stock και το Getty Images. Αυτό μπορεί να προσφέρει μια ροή παθητικού εισοδήματος, καθώς κάθε φωτογραφία μπορεί να πωληθεί πολλές φορές. Μια καλή στρατηγική είναι να κάνετε έρευνα για μοντέρνα θέματα και να διασφαλίσετε ότι οι φωτογραφίες σας είναι υψηλής ποιότητας και καλά κατηγοριοποιημένες.

7. Virtual Assistance

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρειάζονται απομακρυσμένη βοήθεια με διοικητικές εργασίες. Οι virtual βοηθοί εκτελούν μια ποικιλία υπηρεσιών, από τη διαχείριση email και τον προγραμματισμό αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι την υποστήριξη πελατών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + three =