αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ειδικός του Stanford εξηγεί: 3 κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και γίνονται συμπαθείς

Ένας ειδικός του Stanford εξηγεί: 3 κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και γίνονται συμπαθείς

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Τα άτομα με υψηλό EQ συχνά απολαμβάνουν καλύτερες αλληλεπιδράσεις όχι μόνο με φίλους και οικογένεια, αλλά και με ξένους, λέει ο Matt Abrahams, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην οργανωτική συμπεριφορά. Ο Abrahams ειδικεύεται στη διαπροσωπική επικοινωνία.

«Πολλά small talk έχουν να κάνουν με την ενσυναίσθηση και τη δυνατότητα σύνδεσης με το άλλο άτομο, και τα άτομα με υψηλό EQ μπορούν να το κάνουν καλύτερα», λέει στο CNBC.

Ακολουθούν τρία πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλό EQ που τους κάνουν καλύτερους στις πρώτες συζητήσεις με ένα νέο άτομο.

1. Επικυρώνουν το άλλο άτομο

Ακούνε και μετά ανταποκρίνονται με τρόπο που κάνει το άλλο άτομο να νιώθει κατανοητό. Και δεν συσχετίζουν τη συζήτηση με τη δική τους εμπειρία.

«Θα χρησιμοποιήσουν παραφραστικές ή follow up ερωτήσεις για να δείξουν ότι ‘Σε άκουσα και εκτιμώ αυτό που είπες’», λέει ο Abrahams.

Εάν ένα άτομο μιλάει για τις πρόσφατες διακοπές του, κάποιος με υψηλό EQ θα ρωτήσει για λεπτομέρειες ή θα πει “πες μου περισσότερα”. Κάποιος με χαμηλότερο EQ μπορεί να αρχίσει να μιλά για τα δικά του ταξίδια.

2. «Καθρεφτίζουν» τον άλλον

Η μέθοδος αυτή, αναφέρεται στην ασυνείδητη πράξη της μίμησης της συμπεριφοράς κάποιου άλλου στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Ένα άτομο με υψηλό EQ μπορεί να ”ταιριάξει” με τον τόνο της φωνής ή την έκφραση του προσώπου του ατόμου με το οποίο συνομιλεί.

3. Χρησιμοποιούν ανοιχτή μη λεκτική γλώσσα

Η γλώσσα του σώματος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μεταδώσετε ότι ενδιαφέρεστε και ακούτε ακούτε τον άλλο.

«Οι άνθρωποι που έχουν υψηλότερο EQ είναι πιο ανοιχτοί στη στάση τους, γνέφουν περισσότερο», εξηγεί ο Abrahams.

«Τα άτομα με υψηλό EQ καταλαβαίνουν καλύτερα τι είναι σημαντικό για τους άλλους ανθρώπους», λέει ο Abrahams. Και χρησιμοποιούν μικρές εκφράσεις και λέξεις που δείχνουν ότι καταλαβαίνουν αυτό που λέει ο άλλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + twenty =