αρχικηVIRALΣε ποιο γνωστό εμφιαλωμένο νερό βρέθηκαν βακτήρια, μετά από έρευνα (ΦΩΤΟ)

Σε ποιο γνωστό εμφιαλωμένο νερό βρέθηκαν βακτήρια, μετά από έρευνα (ΦΩΤΟ)

Πρόβλημα για τα νερά της Perrier, θυγατρικής της Nestlé, καθώς ανακαλύφθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατομμύρια μπουκάλια με ανθρακούχο νερό. Σύμφωνα με τη Nestlé τα μπουκάλια, στα οποία εντοπίστηκαν τα επικίνδυνα για ανθρώπινο οργανισμό μικρόβια, έχουν ήδη καταστραφεί.

«Πολλές παρτίδες φιαλών» που ισοδυναμούν με «αρκετές εκατοντάδες παλέτες» καταστράφηκαν, σύμφωνα με τη Nestlé, όπως μεταδίδει το Euronews.

Οι τοπικές αρχές στη περιοχή Vergèze στο Gard όπου βρίσκεται μία από τις πηγές νερού της Nestle, έδωσαν εντολή να κλείσει λόγω παρουσίας μικροβίων κολοβακτηριδίων και E, coli, αλλά και μικρόβια του είδους Pseudomonas aeruginosa. Στο διάταγμα αναστολής της λειτουργίας της πηγής αναφέρεται ότι «μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών».

Nestlé Destroys 2 Million Perrier Bottles After Fecael Bacteria Discovered In One Of Its Wells : r/europe

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη πρόσφατα στη Νότια Γαλλία, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει να αντιμετωπίσει ο γνωστός Όμιλος, καθώς παλαιότερα έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για τη μεταχείριση των εμπορικών σημάτων νερού Vittel, Contrex και Hépar.

Η Υπηρεσία για τα Τρόφιμα, το Περιβάλλον και την Εργασιακή Υγεία και Ασφάλεια (ANSES) της Γαλλίας έθεσε στο μικροσκόπιο τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hepar και Contrex, που ως γνωστόν ανήκουν στη Nestle. Η έκθεση, η οποία υποβλήθηκε στη γαλλική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, έτυχε προβολής από τα μέσα ενημέρωσης Le Monde και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Radio France. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η έκθεση επιβεβαιώνει ότι οι πηγές που χρησιμοποιεί η Nestle για τα μεταλλικά νερά της ήταν μολυσμένες με βακτήρια και άλλα συστατικά.

Η εταιρεία κολοσσός αναγκάστηκε, έπειτα από εντολή των γαλλικών αρχών, να καταστρέψει εκατοντάδες παλέτες με ανθρακούχο νερό.

Η εταιρεία είπε ότι τα μπουκάλια Perrier που είναι στα καταστήματα είναι ασφαλή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =