αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Mr Alibaba είπε ότι οι υπερωρίες είναι «ευλογία», μίλησε για το μοντέλο «996», και προκάλεσε αντιδράσεις

O Mr Alibaba είπε ότι οι υπερωρίες είναι «ευλογία», μίλησε για το μοντέλο «996», και προκάλεσε αντιδράσεις

Σε μερικές δηλώσεις που μάλλον δεν έχουμε συνηθίσει από τον ίδιο, προχώρησε ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma. Σε ομιλία του στους εργαζομένους της Alibaba, ο Ma υπερασπίστηκε το εργασιακό ωράριο ‘996’ της βιομηχανίας, που αφορά σε εργασία από τις 9 πμ. έως τις 9 μμ τις καθημερινές, για 6 ημέρες την εβδομάδα.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το να έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι ένα ωράριο 996 είναι τεράστια ευλογία», δήλωσε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εταιρίας στο WeChat.

«Πολλές εταιρίες και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ένα ωράριο 996», δήλωσε ο ma. «Εάν δεν δουλέψεις ένα ωράριο 996 όταν είσαι νέος, πότε θα μπορέσεις να το κάνεις;», συμπλήρωσε. Και συνέχισε λέγοντας: «Σε αυτόν τον κόσμο, όλοι θέλουν την επιτυχία, θέλουν μια καλή ζωή, θέλουν να τους σέβονται. Σας ρωτώ όλους, εάν δεν καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια από τους άλλους, πώς μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε».

Ο ιδρυτής της Alibaba πάντως δεν εξαίρεσε… ούτε τον εαυτό του από αυτό το μοντέλο. Αναφέρθηκε στην τεχνολογική βιομηχανία σήμερα όπου κάποιοι είναι άνεργοι, είτε εργάζονται σε εταιρίες με χαμηλά έσοδα ή που βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο. «Σε σχέση με αυτούς, έως σήμερα, συνεχίζω να νιώθω τυχερός, δεν μετανιώνω (που δουλεύω 12 ώρες την ημέρα), ποτέ δεν θα το άλλαζα αυτό», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Jack Ma είναι ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος. Ξεκίνησε κάπως από μια φτωχή γειτονιά της Κίνας, δούλεψε αρχικά ως δάσκαλος, και στην συνέχεια ίδρυσε την Alibaba, η οποία τον οδήγησε στην απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία. Και τον έκανε φυσικά πολύ πλούσιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =