αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma έχασε την μισή περιουσία του

Ο Jack Ma έχασε την μισή περιουσία του

Για τον Jack Ma έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και έχτισε τον κολοσσό Alibaba. Πλέον έχει αποσυρθεί από το τιμόνι της εταιρίας. Αλλά φαίνεται ότι χάνει και μεγάλο κομμάτι της περιουσία του σταδιακά.

Η περιουσία του δισεκατομμυριούχου κοστολογείται πλέον λιγότερο από το ήμισυ της αξίας που είχε μόλις πριν από τρία χρόνια.

Ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index προέβλεψε την Τετάρτη ότι ο πλούτος του μεγιστάνα μειώθηκε κατά 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, λόγω της μαζικής πτώσης της αποτίμησης της Ant Group, του γίγαντα fintech που συνίδρυσε αλλά δεν ελέγχει πλέον ο ίδιος. Ο Τζακ Μα, ο οποίος επίσης συνίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba (BABA), έχει μερίδιο 9,9% στην Ant, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επιχειρηματίας, που κάποτε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, έχει τώρα καθαρή αξία περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λιγότερο από το μισό των 61,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε το 2020, προτού αντιμετωπίσει προβλήματα εκείνο το έτος, σύμφωνα πάντα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Η Ant, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τη λειτουργία του συστήματος ψηφιακών πληρωμών Alipay, το οποίο είναι σχεδόν παντού στην ηπειρωτική Κίνα, πραγματοποιεί επαναγορά μετοχών που την αποτιμά στα 78,5 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 75% ή 230 δισ. δολάρια από την αποτίμησή της το 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 11 =