αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπογοητευτική κατάσταση στην Ελλάδα: Άλλες ταχύτητες ίντερνετ λέει το συμβόλαιο, άλλες βλέπεις στην πράξη

Απογοητευτική κατάσταση στην Ελλάδα: Άλλες ταχύτητες ίντερνετ λέει το συμβόλαιο, άλλες βλέπεις στην πράξη

Μια πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι περισσότεροι χρήστες ίντερνετ στην Ελλάδα, παρουσιάζουν τα στοιχεία της ΕΕΤΤ. Τι συμβαίνει δηλαδή: Άλλες ταχύτητες βλέπεις κάποιος στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει, και άλλες… ισχύουν στην πραγματικότητα. Και οι αποκλείσεις είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, το 2018 η μέση ταχύτητα σύνδεσης ήταν 16,3 Mbps για το download, και 2,4 Mbps για το upload. Παρά την αύξηση από το 2017 (13,2 και 1,7 Μbps αντίστοιχα), οι πραγματικές ταχύτητες παραμένουν πολύ χαμηλές και διαμορφώνονται μόλις στο 38% της ονομαστικής ταχύτητας για download. Το upload είναι κατά μέσο όρο 28% πιο χαμηλό από την ταχύτητα των συμβολαίων, όπως καταδεικνύει η αναφορά μετρήσεων «Υπερίων 2018».

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, η μικρή βελτίωση είναι αποτέλεσμα της διάδοσης εξελιγμένων συνδέσεων οπτικών ινών (VDSL και FTTx) αλλά, παρότι πέρυσι προστέθηκαν στο δείγμα συνδέσεις 100 Mbps/5 Mbps, ο μέσος όρος δεν έχει αυξηθεί σημαντικά.

Μια ονομαστική σύνδεση 50 Μbps που αξιοποιεί εν μέρει το δίκτυο οπτικών αποδίδει πραγματική ταχύτητα 25 – 30 Mbps (50% με 60% της ονομαστικής) ενώ μια σύνδεση ADSL 24 Μbps, προσφέρει κατά μέσον όρο μόλις 8 Mbps στο download (33% της ονομαστικής).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =