αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια 27χρονη Θεσσαλονικιά έφτιαξε το πρώτο burger κάνναβης στην Ελλάδα

Μια 27χρονη Θεσσαλονικιά έφτιαξε το πρώτο burger κάνναβης στην Ελλάδα

Ολοένα και αυξανόμενη είναι η χρήση της βιομηχανικής κάνναβης από επιχειρηματίες της Ελλάδας σε αρκετούς κλάδους, μετά και τη θέσπιση του απαιτούμενου νομικού πλαισίου για τη νομιμοποίησή της, δείχνοντας έτοιμη να κατακτήσει και τον κόσμο των κρεατοσκευασμάτων.

Ο λόγος για το πρώτο burger κάνναβης πανελληνίως που εμπνεύστηκε και… έπλασε η Lady Butcher, η γνωστή κρεοπώλισσα από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης που το 2018 απέσπασε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο burger παγκοσμίως, σε διαγωνισμό στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.

Έχοντας ως γνώμονα την αναζήτηση νέων και καινοτόμων ιδεών, η Κυπαρισσία Αντωνάρα, γνωστή με το ψευδώνυμο Lady Butcher, αφού μελέτησε μαζί με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της επιχείρησης R & D τις διατροφικές τάσεις και τις αναζητήσεις των καταναλωτών, καθώς και τις ιδιότητες της βιομηχανικής κάνναβης, κατέληξε στη δημιουργία του πρώτου burger κάνναβης στην Ελλάδα, που, όπως επισημαίνει μιλώντας στη Voria.gr, είναι πλούσιο τόσο σε διατροφική αξία όσο κυρίως σε νοστιμιά.

«Λίγοι γνωρίζουν πως η βιομηχανική κάνναβη έχει σημαντική μακροδιατροφική αξία στις διάφορες βρώσιμες εναλλακτικές που προσφέρεται και περιέχει αμελητέα ποσότητα σε THC και χωρίς ψυχοτρόπες ουσίες» εξηγεί η ίδια και συμπληρώνει: «Το συγκεκριμένο burger κάνναβης συγκεντρώνει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, καθώς έχει αυξημένη πρωτεϊνική αξία, μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-3 και ω-6 και άλλα πολυακόρεστα λιπαρά».

Ερωτηθείσα για την εντύπωση που προκαλεί το άκουσμα του burger κάνναβης στους καταναλωτές, η Lady Butcher τονίζει πως «η λέξη κάνναβη τράβηξε αμέσως την προσοχή όλων», υπογραμμίζοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο της ίδιας ως παραγωγού για την ενημέρωση των πελατών σχετικά με το προϊόν, τη βιομηχανική κάνναβη αλλά και τους λόγους που το συγκεκριμένο burger «υπερέχει σε σχέση με το απλό και θα πρέπει να το επιλέξει κάποιος». Μάλιστα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρεί έχει ξεχωριστή ενότητα στην οποία ενημερώνει τους πελάτες σχετικά με τη βιομηχανική κάνναβη και τη σύσταση του burger.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =