αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα bans λογαριασμών στο Instagram γίνονται πιο αυστηρά

Τα bans λογαριασμών στο Instagram γίνονται πιο αυστηρά

Έπειτα από το ban του λογαριασμού του Alex Jones νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, το Instagram ανακοίνωσε πως δουλεύει σε μια νέα σειρά οδηγιών για την αφαίρεση λογαριασμών.

Οι νέες οδηγίες, όπως δήλωσε η εταιρία στο Engadget, θα γίνουν διαθέσιμες πολύ σύντομα και πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο το Instagram θα καθορίζει πότε πρέπει να καταργηθεί ένας λογαριασμός επειδή παραβιάζει τους κανόνες. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα βασίζεται σε μια πολιτική που επιτρέπει ένα ορισμένο αριθμό παραβιάσεων εντός ενός χρονικού διαστήματος πριν αποφασίσει να καταργήσει το λογαριασμό κάποιου. Ωστόσο, το Instagram λέει ότι αυτό το σύστημα είναι αρκετά ευνοϊκό για τους χρήστες που δημοσιεύουν πολύ συχνά. Πρακτικά με το υπάρχων σύστημα, όσο πιο δραστήριος είναι ένας λογαριασμός, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παραβιάσεων που επιτρέπονται.

Με τη νέα πολιτική το Instagram θα ορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παραβιάσεων που αν ξεπεραστεί θα οδηγεί στο κατέβασμα του λογαριασμού έπειτα από ένα χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε. Το όριο θα είναι ίδιο για όλους τους χρήστες ανεξαρτήτως του πόσο συχνά δημοσιεύουν και αυτό σύμφωνα με την το Instagram θα κάνει τους κανόνες να τηρούνται πιο αυστηρά. Η εταιρία δεν αποκάλυψε έπειτα από πόσα posts που παραβιάζουν τους κανόνες θα κατεβαίνει ένας λογαριασμός για να μην δώσει τα περιθώρια σε κακόβουλους χρήστες να το εκμεταλλευτούν.

Για να εξισορροπήσει την κατάσταση, το Instagram θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν έφεση για κάποιο post που έχει κατέβει, απευθείας μέσα από την εφαρμογή, ώστε να μην καταργηθεί άδικα κάποιος λογαριασμός.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =