αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Primark έρχονται στην Ελλάδα και «αποβιβάζονται» στον Πύργο Πειραιά

Τα Primark έρχονται στην Ελλάδα και «αποβιβάζονται» στον Πύργο Πειραιά

Οι πληροφορίες για τον ερχομό των Primark στην Ελλάδα είχαν αρχίσει να βγαίνουν στη δημοσιότητα από το 2021. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει τώρα το Euro2day.gr, η fast hashion αλυσίδα θα «αποβιβαστεί» στον Πύργο Πειραιά, ο οποίος είναι σε φάση ολικής ανακατασκευής.

Η δημοφιλής αλυσίδα αναμένεται να πιάσει τους εμπορικούς χώρους του πρώτου και δεύτερου ορόφου του Πύργου Πειραιά, συνολικού εμβαδού 6.700 τ.μ., κάνοντας μάλιστα το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά από το συγκεκριμένο σημείο. Η Piraeus Tower Α.Ε., ωστόσο με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι έως τώρα δεν έχει υπογραφεί προσύμφωνο μίσθωσης με την εν λόγω αλυσίδα ένδυσης.

Αν και στην πλειονότητά του ο Πύργος Πειραιά θα αποτελείται από γραφειακούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 19.250 τ.μ., οι πρώτοι τρεις όροφοι έχουν σχεδιαστεί για εμπορική χρήση.

Το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής προβλέπει πως ο Πύργος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους νέους χρήστες τον Οκτώβριο του 2023 και θα αποτελέσει το υψηλότερο εν λειτουργία κτίριο της χώρας, έως ότου τουλάχιστον δημιουργηθούν οι αναπτύξεις στο Ελληνικό.

Η Ελλάδα θα αποτελέσει την 17η αγορά δραστηριοποίησης της Primark, η οποία αν και ιδρύθηκε στην Ιρλανδία και διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Βρετανία, ακολουθεί ένα επιθετικό πλάνο επέκτασης σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 400 καταστήματα, παρουσία σε 15 αγορές, καθώς μόλις προ ημερών άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρουμανία, ενώ αναμένεται στις αρχές του 2023 να εισέλθει και στη Σλοβακία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνική startup Dialectica γίνεται ένας από τους πρώτους ενοίκους του Πύργου Πειραιά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + nineteen =