αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που ξεκίνησε από τον Βόλο και έφτασε στην Silicon Valley

Η startup που ξεκίνησε από τον Βόλο και έφτασε στην Silicon Valley

Μπορεί μια startup να ξεκινήσει από μια ελληνική πόλη και να φτάσει στις ΗΠΑ. Μάλλον ναι. Αυτό δείχνει η ιστορία της Centaur Analytics. Μιας καινοτόμου εταιρίας που ξεκίνησε από τον Βόλο και τώρα εδρεύει στην Silicon Valley.

Η συγκεκριμένη startup θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στον αγροτικό τομέα, και να περιορίσει τις ετήσιες απώλειες της συγκομιδής από το χωράφι, στο ράφι.

«Ο τρόπος που αποθηκεύουμε και μεταφέρουμε τα προϊόντα μας είναι απαρχαιωμένος, με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολύ μεγάλες απώλειες, οι οποίες αθροιστικά μπορεί να φτάνουν και το ένα τρισ. δολάρια ετησίως. Εμείς, λοιπόν, είδαμε ότι με την κατάλληλη τεχνολογία, με τη μορφη αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων που τρέχουν στο cloud, μπορούμε να γλιτώσουμε αυτές τις απώλειες», τονίζει ο CEO, Σωτήρης Μπαντάς.

Συγκεκριμένα, η Centaur Analytics έχει αναπτύξει μια λύση παρακολούθησης με ασύρματους σένσορες της παραγωγής μετά την συγκομιδή, όταν αυτή βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση. Με τη χρήση data analytics οι επαγγελματίες, από τον αγρότη μέχρι τους παραγωγούς τροφίμων και τις εταιρίες logistics, μπορούν να προβλέψουν τη φθορά μήνες πριν συμβεί και να αποτρέψει τη επιμόλυνση με τη χρήση της ιδανικής δοσολογίας χημικών απεντόμωσης ή τη λήψη άλλων μέτρων.

Ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Centaur σήμερα είναι ο USDA, ήτοι το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Η Centaur είναι μια Αμερικανική εταιρία, με γραφεία σε Βόλο, Αθήνα, Τέξας και Καλιφόρνια. Το product development γίνεται στο Βόλο, η κατασκευή σε εργοστάσια στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας ολοκληρώνεται η συναρμολόγηση και γίνονται οι δοκιμές πριν τις εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή οι αισθητήρες τους φεύγουν σε 15 χώρες σε 5 ηπείρους.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 16 =