αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα στα οποία πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς την ενέργεια σου

Πέντε πράγματα στα οποία πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς την ενέργεια σου

Μερικές φορές, το μυαλό μας μπλέκεται σε σκέψεις που «εξατμίζουν» την ευτυχία μας, συχνά χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ξοδεύουμε την ψυχική μας ενέργεια σε πράγματα που δεν έχουν σημασία ή δεν μπορούν να αλλάξουν.

Αν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να σταματήσετε να σπαταλάτε την ψυχική σας ενέργεια. Αυτές είναι συνήθειες και διαδικασίες σκέψης, χρησιμεύουν μόνο για να σας καταρρίψουν.

Εδώ, είναι 5 τέτοια πράγματα. Αν απομακρυνθείτε από αυτές τις ψυχικές παγίδες, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για χαρά στη ζωή σας.

1) Υπερβολική σκέψη για λάθη του παρελθόντος

Έχουμε όλοι πέσει σε αυτή την παγίδα. Το μυαλό σκέφτεται τα λάθη του παρελθόντος ξανά και ξανά, σαν μια ανεπιθύμητη ταινία σε λούπα. Επικρίνουμε τον εαυτό μας για αποφάσεις του παρελθόντος, για λόγια που ειπώθηκαν με θυμό ή για ευκαιρίες που χάθηκαν.

Αλλά εδώ είναι η αλήθεια: Το να μένει κάποιος στο παρελθόν δεν το αλλάζει. Σου στερεί μόνο την ενέργεια και την ευτυχία σου στο παρόν.

Είναι σημαντικό να μάθουμε από τα λάθη μας, φυσικά. Αλλά μόλις μάθεις το χρήσιμο μάθημα, είναι καιρός να αφήσετε πίσω το λάθος και να προχωρήσετε. Μην σπαταλάτε πολύτιμη ψυχική ενέργεια σε κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αυτή την ενέργεια για να δημιουργήσετε ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον.

2) Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους;

Κάνετε scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέποντας φίλους και γνωστούς να φτάνουν σε ορόσημα, να πετυχαίνουν ή απλά να μοιάζουν σαν να γνωρίζουν τα πάντα.

Ξεκινά ως μια αβλαβής συνήθεια και στη συνέχεια μεταφέρεται γρήγορα σε μια αυτοκαταστροφική φάση σύγκρισης. Η διανοητική ενέργεια που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία, την καινοτομία ή απλώς τη χαλάρωση, σπαταλιέται στο να αισθάνεσαι ανεπαρκής.

3) Αναζήτηση έγκρισης από άλλους

Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί και αποδεκτοί. Είναι μια θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη. Αλλά όταν η ευτυχία μας συνδέεται με την έγκριση από τους άλλους, παραχωρούμε τη δύναμή μας. Δεν ελέγχουμε την ζωή μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ευχαριστήσεις όλους. Και αυτό είναι εντάξει. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας.

4) Φόβος αποτυχίας

Όλοι φοβούνται. Αλλά οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι έχουν βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους.

Βλέπετε, κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για μάθηση και βελτίωση. Είναι ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Χωρίς την αποτυχία, δεν θα ξέραμε πώς να εκτιμούμε την επιτυχία.

Μην αφήνετε τον φόβο της αποτυχίας να σας κλέψει την ευτυχία ή να σας εμποδίσει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Αντίθετα, αγκαλιάστε την ως αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού σας. Εξάλλου, η μόνη πραγματική αποτυχία είναι να μην προσπαθείς καθόλου.

5) Ζωή… στον αυτόματο πιλότο

Η ζωή δεν έχει.. πρόβα. Είναι μια φορά. Οι στιγμές που ζούμε είναι φεύγουν. Και όταν φύγουν, δεν επιστρέφουν. Το να ζεις σε λειτουργία αυτόματου πιλότου, δηλαδή να κάνεις μηχανικά κινήσεις χωρίς να ζεις αληθινά τη ζωή, είναι χάσιμο του πολύτιμου χρόνου σου.

Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, είναι μια ευκαιρία για χαρά, για μάθηση, για σύνδεση. Ζήστε το λοιπόν. Να είστε παρόντες σε κάθε στιγμή. Απολαύστε τις καλές στιγμές. Μάθε από τις δύσκολες στιγμές.  Το να ζεις συνειδητά είναι ίσως η πιο ισχυρή επιλογή που μπορείς να κάνεις για την ευτυχία σου. Απενεργοποιήστε λοιπόν τον αυτόματο πιλότο και πάρτε τον έλεγχο του ταξιδιού σας. Άλλωστε αυτή είναι η ζωή σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − two =