αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛίγο πριν πεθάνει, ο Charlie Munger είπε τη Νο1 συμβουλή του για το πως να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες

Λίγο πριν πεθάνει, ο Charlie Munger είπε τη Νο1 συμβουλή του για το πως να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες

Όταν προκύπτει μία δύσκολη κατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα κακό να ρίξετε λίγα δάκρυα, αλλά «πρέπει να το ξεπεράσετε», σύμφωνα με τον αείμνηστο δισεκατομμυριούχο Charlie Munger.

«Μπορείς να κλάψεις, εντάξει. Αλλά δεν μπορείς να τα παρατήσεις», είπε ο Munger στο CNBC τον περασμένο μήνα, λίγο πριν πεθάνει σε ηλικία 99 ετών. Ο ίδιος μοιράστηκε τις συμβουλές του για επιτυχία και μακροζωία. Και είπε ότι οι προκλήσεις είναι αναπόφευκτες στη ζωή όλων.

Αυτό που έχει σημασία είναι το πως να αντέξεις και μετά να προχωρήσεις, είπε: «Κάπως σαν στρατιώτης. Εάν πρέπει να περπατήσετε στους δρόμους, κλαίγοντας για λίγες ώρες την ημέρα ως μέρος του να είσαι στρατιώτης, προχωρήστε και κλάψτε. Αλλά… δεν μπορείς να τα παρατήσεις».

Επιφανειακά, η ζωή του Munger μπορεί να φαινόταν ειδυλλιακή. Ήταν επιτυχημένος δικηγόρος και επενδυτής, εξαιρετικά πλούσιος και έζησε μια μακρά, φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή. Αλλά οι αγώνες και η θλίψη του ήταν έντονες: Ενα διαζύγιο στα 20s του, τύφλωση στο ένα μάτι ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης επέμβασης καταρράκτη και —μόλις δύο χρόνια μετά το διαζύγιό του— ο θάνατος του 9χρονου γιου του, Τέντι, που είχε λευχαιμία.

«Έκλαιγα όλη την ώρα όταν πέθανε το πρώτο μου παιδί», είπε ο Munger. «Αλλά ήξερα ότι δεν μπορούσα να αλλάξω [τίποτα]. Εκείνη την εποχή,η παιδική λευχαιμία οδηγούσε σε θάνατο 100%» εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις κινήσεις για να πάρεις την ζωή σου τα χέρια σου (και να σταματήσεις να γίνεσαι… χαλί για τους άλλους)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eleven =