αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις για να πάρεις την ζωή σου τα χέρια σου (και να σταματήσεις να γίνεσαι… χαλί για τους άλλους)

Τέσσερις κινήσεις για να πάρεις την ζωή σου τα χέρια σου (και να σταματήσεις να γίνεσαι… χαλί για τους άλλους)

Προσπαθείτε να ευχαριστείτε τους πάντες; Δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρα για τις ενέργειές σας από μέσα; Έχετε την τάση να υποχωρείτε κάθε φορά που οι άνθρωποι προσπαθούν να σας πείσουν να κάνετε κάτι; Εάν έχετε απαντήσει «ναι» σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, τότε μπορεί να παγιδευτείτε σε έναν τοξικό κύκλο όπου οι ανάγκες σας θα μπουν το περιθώριο.

Η ζωή σου, ανήκει σε εσένα και δεν θα πρέπει να καταλήξεις να τη ζεις μόνο για χάρη των άλλων. Πώς μπορείς να σπάσεις αυτό τον κύκλο; Εδώ είναι 4 τρόποι για να ανακτήσετε τη ζωή σας και να σταματήσετε να ευχαριστείτε… μόνο τους άλλους.

Αφήστε τα αρνητικά συναισθήματα

Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να θολώσουν την κρίση σας. Κάνουν το αντίθετο από το να σε καθοδηγούν σωστά. Αντίθετα, σας ωθούν σε έναν κόσμο που θα γίνεται πιο σκοτεινός και θα σας βλάπτει όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Θα βοηθούσε αν μπορούσατε να αφήνετε αυτήν την αρνητικότητα στην άκρη και να επικεντρώνεστε στη θετική σκέψη.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

Σκεφτείτε την Πραγματικότητα

Οι άνθρωποι που γίνονται… χαλί για τους αλλους, συχνά χάνουν την αίσθηση του τι είναι ρεαλιστικό, τι είναι υπερβολικό και τι είναι παράλογο να περιμένουν οι άλλοι. Εάν θέλετε να κάνετε τους πάντες ευτυχισμένους, μάλλον έχετε χάσει τον δρόμο σας.

Σκεφτείτε τα πράγματα που κάνετε για να ευχαριστήσετε τους άλλους. Αξίζουν τον χρόνο σας; Με ποιους τρόπους ανταμείβεστε δίκαια για αυτό; Έτσι θέλετε να περάσετε τις μέρες σας; Τι άλλο θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι να κάνετε; Το άτομο που σας ευχαριστεί εκτιμά τον χρόνο σας; Σκεφτείτε όλα αυτά τα πράγματα. Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι η προσπάθεια που καταβάλλετε για άλλους δεν αξίζει τον κόπο.

Σταματήστε όταν αρχίσετε να νιώθετε την τάση να ευχαριστείτε τους πάντες

Νιώθετε ότι θα αφήσετε πίσω μία δική σας ανάγκη για να ευχαριστήσετε τους άλλους; Στοπ εκεί! Απλά σταματήστε για κυριολεκτικά ένα κλάσμα του δευτερολέπτου! Σύμφωνα με έρευνα, αυτό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να βοηθήσετε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο εγκέφαλος χρειάζεται μόνο μεταξύ 50 και 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου για να μετατοπίσει την εστίασή του και να κοιτάξει σημαντικές πληροφορίες. Η παύση και η εστίαση για μια στιγμή θα μειώσει την εξωτερική απόσπαση της προσοχής και θα σας επιτρέψει να αφήσετε στην άκρη τα λόγια των άλλων όταν παίρνετε αποφάσεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστεί να κάνετε μια επιλογή που θα μπορούσε να σας φορτώσει… μια νέα υποχρέωση, κάντε μια παύση. Η σύντομη σιωπή είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εστιάσετε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Βρείτε δύναμη να πείτε «όχι»

Για κάποιους το να λένε «όχι» μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Αλλά το να είσαι διαρκώς ένας yes-man είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις τον έλεγχο της ζωής σου. Όταν άλλοι άνθρωποι καταλαμβάνουν όλο τον χώρο και χρόνο σας, θα πρέπει να το λάβετε ως ”κόκκινη σημαία”. Διεκδικήστε ξανά τη ζωή σας λέγοντας «όχι» πιο συχνά.

Ξεκινήστε με την εξάσκηση. Κάντε μικρά βήματα. Μάθετε να λέτε «όχι» πιο τακτικά στα άτομα στα οποία συνήθως λέτε «ναι» αυτόματα. Μιλήστε πριν κάνετε μεγάλες συζητήσεις με ανθρώπους για τα όριά σας. Ξεκινήστε με άτομα που εμπιστεύεστε και κινηθείτε προς τα άτομα που μπορεί να αντιστέκονται στην επιβολή των περιορισμών σας. Τα μικρά βήματα θα σε φέρουν εκεί που θες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 17 =