αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μιλάνε γρήγορα»: 4 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, όταν είναι σε κοινωνικές καταστάσεις

«Δεν μιλάνε γρήγορα»: 4 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, όταν είναι σε κοινωνικές καταστάσεις

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μερικοί άνθρωποι φαίνονται σίγουροι και διεκδικητικοί χωρίς καν να προσπαθούν.

Θέλεις να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση; Ξεκίνα αποφεύγοντας να κάνεις αυτά τα 4 πράγματα, τα οποία οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν κάνουν ποτέ σε κοινωνικές καταστάσεις.

1) Δεν μονοπωλούν τη συζήτηση

Όπως είπε ο Eugene Baker, «Ποτέ δεν μαθαίνεις τίποτα ακούγοντας τον εαυτό σου να μιλάει». Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση συμφωνούν σίγουρα.

Αντί να μονοπωλούν τη συζήτηση ή να στρέφουν συνεχώς το θέμα προς τον εαυτό τους, αφήνουν χώρο στους άλλους να μιλήσουν.

Είναι αρκετά ασφαλείς από μόνοι τους που δεν χρειάζεται να είναι το επίκεντρο της προσοχής στη συζήτηση ανά πάσα στιγμή.

2) Δεν διορθώνουν τους άλλους όταν κάνουν «λάθος»

Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ γρήγοροι με κάθε ευκαιρία… να διορθώσουν τα λάθη των άλλων ή να επισημαίνουν πότε κάνουν λάθος.

Αυτοί δεν είναι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση – τουλάχιστον δεν συμπεριφέρονται έτσι.

Αυτό δεν είναι μόνο συναισθηματικά εξαντλητικό για αυτόν που «διορθώνεται», αλλά δείχνει επίσης ανασφάλεια. Φαίνεται εγωκεντρικό και μοιάζει να βάζεις την ανάγκη σου να «κερδίζεις» πάνω από το σεβασμό των άλλων ανθρώπων.

Εάν είστε πραγματικά σίγουροι για τις αξίες και τις απόψεις σας, δεν θα νιώσετε ότι απειλείστε από το γεγονός ότι κάποιος άλλος σκέφτεται διαφορετικά. Αντίθετα, θα ακούτε με ανοιχτό μυαλό και θα σέβεστε το δικαίωμα του καθενός να μοιράζεται αυτό που σκέφτεται.

3) Δεν μιλάνε γρήγορα

Γνωρίζατε ότι η ταχύτητα έχει να κάνει επίσης με την αυτοπεποίθηση σας;

Ναι – οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση τείνουν να μιλούν πιο αργά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων. Γνωρίζουν ήδη ότι αυτό που έχουν να μοιραστούν είναι πολύτιμο και ότι οι άλλοι θα ακούσουν τι έχουν να πουν.

Και ακόμα κι αν οι άλλοι δεν ακούνε, δεν αναστατώνονται. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι κάτι έχει αξία ή απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ακούσουν. Ή ίσως απλώς δεν είναι ένα θέμα που τους ενδιαφέρει. Και όλα αυτά είναι ΟΚ!

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί και ότι δεν μειώνει την αξία των σκέψεών τους. Η προσπάθεια να πείτε τα πράγματα πιο γρήγορα δεν θα κάνει τους ανθρώπους να ακούσουν.

4) Δεν έχουν κλειστή γλώσσα του σώματος

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι λέξεις είναι απλώς ένα μικρό ποσοστό της επικοινωνίας. Τα άλλα κομμάτια αποτελούνται από τον τόνο και τη γλώσσα του σώματος.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση το γνωρίζουν πλήρως αυτό σε κοινωνικές καταστάσεις και στέλνουν το σωστό μήνυμα με τις χειρονομίες και τη στάση τους.

Για παράδειγμα, το να στέκεστε με τα χέρια τυλιγμένα γύρω σας ή τα χέρια στις τσέπες σας κάνει να φαίνεστε κλειστοί.

Δίνει και το μήνυμα της ανασφάλειας. Για να μην αναφέρουμε τις νευρικές συνήθειες όπως το χτύπημα των ποδιών ή άλλους τρόπους που δείχνουν άγχος και νευρικότητα.

Για να φαίνεστε ως άτομο με αυτοπεποίθηση, είναι χρήσιμο να έχετε μια χαλαρή στάση με τα χέρια στο πλάι σας ή ελαφρά στις τσέπες, και τους ώμους προς τα κάτω.

Επίσης, σταθείτε με τα πόδια σας τουλάχιστον ανοιχτά στο μήκος των ώμων και κοιτάξτε πλήρως το άτομο με το οποίο μιλάτε για να του δείξετε ότι του δίνετε την πλήρη προσοχή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γλώσσα του σώματος: 5 μικρές κινήσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =