αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έβγαλα 40.000 δολάρια τον μήνα από αυτές τις 3 πηγές εισοδήματος. Παράλληλα ταξίδευα»: Μία 35χρονη εξηγεί πως το κατάφερε

«Έβγαλα 40.000 δολάρια τον μήνα από αυτές τις 3 πηγές εισοδήματος. Παράλληλα ταξίδευα»: Μία 35χρονη εξηγεί πως το κατάφερε

Για την Michelle Schroeder-Gardner έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Η νεαρή κοπέλα έφτιαξε πριν χρόνια το «Making Sense of Cents», ενώ ακόμα σπούδαζε. Ένα blog κυρίως με οικονομικά tips, travel tips, αλλά και συμβουλές για το πως θα ξεκινήσεις ένα ιστολόγιο. Και μάλιστα δεν το έβλεπε ως επαγγελματική ασχολία αρχικά. «Το αντιμετώπιζα περισσότερο σαν ένα περιοδικό», έχει πει η ίδια. «Ήταν μόνο ένας τρόπος για να παρακολουθήσω τη δική μου οικονομική πρόοδο, ώστε να μπορώ να πληρώσω τα φοιτητικά δάνεια μου», συμπληρώνει.

«Μόλις συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να βγάλω λεφτά από αυτό, το ανέπτυξα γρήγορα», εξηγεί. Όταν δεν ήταν στην καθημερινή δουλειά της, έδινε χρόνο στο blog της. Νωρίς το πρωί, τα βράδια, ακόμα και στις διακοπές της.

Το blog γιγαντώθηκε και κατάφερε όχι μόνο να αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια της, αλλά να αφήσει και τη δουλειά της ως οικονομική αναλύτρια. Από το 2013, το blogging είναι η full-time δουλειά της Michelle.

Τώρα μιλώντας στο CNBC εξηγεί πως βγάζει 40.000 δολάρια τον μήνα από 3 πηγές εισοδήματος.  Μάλιστα μπορεί να βγάζει τόσα χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύει. «Σήμερα, βγάζω 40.000 $ το μήνα σε ημιπαθητικό εισόδημα από αυτό, μέσω τριών διαφορετικών ροών: Affiliate marketing , συνεργασίες με χορηγίες και διαδικτυακά μαθήματα» εξηγεί η 35χρονη.

Στο πρόσφατο μεγάλο ταξίδι της μάλιστα, δεν δούλευε πολύ. «Πέρασα περίπου δύο ή τρεις ώρες ανά ημέρα κρουαζιέρας δουλεύοντας — εξαιρουμένων των ημερών στο λιμάνι, ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε πλήρως τους προορισμούς μας — συνολικά 10-15 ώρες την εβδομάδα» λέει.

Εδώ είναι οι 3 βασικές πηγές εισοδήματος της:

Affiliate marketing μέσω του blog

«Σχεδίασα το πρόγραμμα εργασίας μου προσεκτικά γύρω από τα ταξιδιωτικά μας σχέδια. Τις ημέρες στη θάλασσα — περίπου 60 από αυτές! — Επικεντρώθηκα στη δουλειά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου της κόρης μου. Απαντούσα σε email, έγραφα αναρτήσεις ιστολογίου, άντλησα νέες ιδέες, παρέδωσα λογιστικά φύλλα, ασχολήθηκα με οτιδήποτε επείγον που χρειαζόταν την προσοχή μου και σχεδίασα νέους τρόπους ανάπτυξης του Making Sense of Cents.

Δημιούργησα πολλές από τις αναρτήσεις του ιστολογίου μου γύρω από το Affiliate marketing, μια στρατηγική που ευθύνεται για περίπου το ήμισυ των εσόδων του ιστολογίου μου. Γράφω για προϊόντα που μου αρέσουν και εμπιστεύομαι και προσθέτω ένα link παραπομπής για να το τσεκάρουν οι αναγνώστες μου. Εάν κάποιος εγγραφεί μέσω του συνδέσμου μου, κερδίζω προμήθεια.

Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορεί να βρίσκονται σε αναρτήσεις που έγραψα πριν από μήνες ή και χρόνια. Μπορώ να γράψω για ένα προϊόν μία φορά και μπορεί να συνεχίσει να φέρνει χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Όσο περισσότερη επισκεψιμότητα φέρνω στο website μου, τόσο περισσότερο οι παλιότερες αναρτήσεις μου δημιουργούν εισόδημα για μένα» εξηγεί.

Sponsored συνεργασίες

Περίπου το 20% των εσόδων μου προέρχεται από διαφημίσεις, όπως συνεργασίες με κάποια χορηγία. Συνεργάζομαι με μια εταιρεία για να προωθήσω το brand της στο ιστολόγιό μου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας τα προϊόντα της μέσω των συγγραφικών μου ικανοτήτων ή παραθέτοντας τις εμπειρίες μου με τα προϊόντα της.

Αυτό το περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει reviews ή εκπαιδευτικές αναρτήσεις σχετικά με το τι προσφέρει η εταιρεία. Είναι μια κατάσταση win-win: H εταιρεία κερδίζει προβολή και εγώ κερδίζω χρήματα για τη δημιουργία περιεχομένου και την προσέγγιση του κοινού μου» λέει.

Πωλήσεις ψηφιακών προϊόντων

«Ένα άλλο 20% των εσόδων μου προέρχεται από πωλήσεις μαθημάτων. Όταν ξεκίνησα να γράφω στο blog, δεν συνειδητοποίησα πλήρως πόσα χρήματα θα μπορούσα να βγάλω πουλώντας την τεχνογνωσία μου. Χρειάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι – κυριολεκτικά, εκατοντάδες την εβδομάδα – να μου ζητήσουν να τους βοηθήσω να δημιουργήσουν έσοδα από τα δικά τους ιστολόγια για να αποκτήσω την πρώτη μου ιδέα για το μάθημα, το οποίο κατέληξε να ονομαστεί Making Sense of Affiliate Marketing.

Δημιούργησα τον οδηγό που θα ήθελα να είχα όταν ξεκινούσα στον κόσμο του blogging και τον δημοσίευσα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μαθημάτων που ονομάζεται Teachable» τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − one =