αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓλώσσα του σώματος: 5 μικρές κινήσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Γλώσσα του σώματος: 5 μικρές κινήσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Αλλα τι γίνεται όταν… δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Είναι κάτι που μπορεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου.

Μέχρι τότε όμως, μπορείς να… δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με κάποιες μικρές κινήσεις. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνει την διαφορά στο πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Να κινείσαι αργά και αποφασιστικά

Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις και μην κουνάς νευρικά κάποιο μέρος του σώματος σου. Να περπατάς αργά και να γυρνάς στο συνομιλητή σου αργά. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες στιγμές που αυτή η στάση σου σώματος δεν είναι κατάλληλη και αν την κάνεις σε τέτοια περίπτωση μπορεί να δείξεις αλαζονεία και αντιπαθητικότατα.

Χαμογέλα

Το χαμόγελο είναι από τους εύκολους τρόπος για να είσαι συμπαθής στους ανθρώπους. Πρόσεξε όμως να μη δείχνει ψεύτικο, γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Για να το καταλάβεις, κάνε εξάσκηση στον καθρέφτη και πρόσεξε τα μάτια σου. Στο αληθινό χαμόγελο τα μάτια μας στενεύουν λίγο, ενώ στο ψεύτικο δεν έχουν καμία αλλαγή.

Να απλώνεσαι περισσότερο στον χώρο

Ένας άνθρωπος που είναι άνετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση παίρνει πιο πολύ χώρο. Σε οποιοδήποτε χώρο και αν βρίσκεσαι απλώσου και άσε τα πράγματα σου στο χώρο. Πρόσεξε όμως να μην απλώνεσαι εκεί που υπάρχουν άλλα άτομα, γιατί θα δείξεις αγενής και αλαζόνας.

Κράτα οπτική επαφή

Όταν μιλάς με κάποιον να τον κοιτάς στα μάτια και να μη γυρνάς το βλέμμα αλλού. Βέβαια, σε περίπτωση που το κάνεις συνέχεια θα φανείς περίεργος οπότε ακολούθησε τον κανόνα του 80/20. Δηλαδή να κοιτάς 80% τον άλλον στα μάτια κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και 20% να κοιτάς αλλού.

Ευθεία στάση

Είναι απλό, αλλά συχνά το παραβλέπουμε. Όταν μπεις στο δωμάτιο ή όταν κάθεσαι στο τραπέζι μιας διαπραγμάτευσης, φρόντισε να έχεις ευθεία στάση. Με το κεφάλι ψηλά και με τους ώμους κατεβασμένους. Αυτό αυτόματα θα σε κάνει να φαίνεσαι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι γύρω σου θα σε σέβονται περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 4 =