αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά κόλπα για να γίνεις το πιο ενδιαφέρον άτομο στο δωμάτιο

Πέντε απλά κόλπα για να γίνεις το πιο ενδιαφέρον άτομο στο δωμάτιο

Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεκινήσεις συζητήσεις με άλλους ανθρώπους. Ειδικά αν δεν τους γνωρίζεις. Μερικές φορές η πιο ελαφριά και χαλαρή συζήτηση μπορεί να είναι και η πιο δύσκολη.

Όταν δεν έχετε τίποτα βαθύ ή σημαντικό να πείτε, είναι δύσκολο να βρείτε πράγματα για συζήτηση.

Τα περισσότερα σενάρια «κουβέντας» περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση με αγνώστους, γνωστούς ή άτομα που δεν γνωρίζετε τόσο καλά. Πώς μπορείτε λοιπόν να τους αιχμαλωτίσετε;

Αυτά τα απλά κόλπα θα σας κάνουν το πιο ενδιαφέρον άτομο στο δωμάτιο.

1) Δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον

Όλα ξεκινούν από την αυθεντικότητα. Τα πιο ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία μιλάμε, είναι αυτά που δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για εμάς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, πιθανόν σου έκαναν ερωτήσεις γιατί πραγματικά ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Και όπως ένας καλός αγώνας τένις, σε τέτοιες περιπτώσεις ξεκινά ένα υπέροχο πινγκ-πονγκ καθώς ξεκινά ένα ταξίδι για να μάθει ο ένας για τον άλλον.

2) Να είσαι καλός ακροατής

Το έχουμε βάλει σε τόσες λίστες μας. Οι εξαιρετικοί συνομιλητές ήταν πάντα καλοί ακροατές. Όταν κάνουν μια ερώτηση, περιμένουν την απάντηση πριν προχωρήσουν.

Και όταν ακούσουν μια απάντηση, έχουν πάντα κάτι ενδιαφέρον να πουν. ‘Η να κάνουν μία follow-up ερώτηση.

3) Ενθουσιασμός

Εκτός από το να ακούτε προσεχτικά, ένα άλλο εξαιρετικό κόλπο για να είστε το πιο ενδιαφέρον άτομο, είναι να δείχνετε γνήσιο ενθουσιασμό στους άλλους.

Και φυσικά έρχεται σε συνέχεια του παραπάνω point. Να ακούς δηλαδή αυτά που έχει να πει ο άλλος. Μπορείς στη συνέχεια να μοιραστείς και κάποιες δικές σου εμπειρίες.

4) Ανοίξου για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου

Εάν η συνομιλία σας δεν προσφέρεται για να αφηγηθείτε εξειδικευμένες ιστορίες, μπορείτε να συζητήσετε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε.

Έχετε ξεκινήσει κάποιο νέο χόμπι; Πείτε στους ανθρώπους για αυτό. Οι άνθρωποι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα;

Και μην το κρατάτε απλώς μια μονόδρομη συζήτηση. Ρωτήστε άλλους ανθρώπους εάν θα ήθελαν να συμμετέχουν σε πράγματα στα οποία εμπλέκεστε ή απλώς ρωτήστε τους τι πιστεύουν για αυτά.

5) Μείνετε ενημερωμένοι για τα τρέχοντα γεγονότα

Οι συζητήσεις μπορούν να περιστρέφονται γύρω από τα τρέχοντα γεγονότα, αρκεί να μείνετε μακριά από αμφιλεγόμενα θέματα που μπορούν να πολώσουν.

Μερικές βασικές γνώσεις για το τι συμβαίνει στον κόσμο μπορεί να βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Μπορείτε να συνεισφέρετε πληροφορίες, λεπτομέρειες, ακόμη και τη γνώμη σας.

Από μία εντυπωσιακή έρευνα μέχρι το πιο αστείο meme που είδατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν έχετε εικόνα τι συμβαίνει γύρω σας, μπορείτε να μοιραστείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία με άλλους. Και να ξεκινήσει μια ωραία συζήτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 6 =