αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχω αρκετό χρόνο»: 3+1 ψέμματα που λένε στον εαυτό τους όσοι μένουν μακριά από την επιτυχία

«Δεν έχω αρκετό χρόνο»: 3+1 ψέμματα που λένε στον εαυτό τους όσοι μένουν μακριά από την επιτυχία

Οι φωνές στο κεφάλι μας μπορούν να πουν αρκετά τρελά πράγματα. Οι περιοριστικές πεποιθήσεις μπορούν να μας φράξουν τον δρόμο προς την επιτυχία και την ευτυχία.

Αυτό που κρύβεται μέσα στα κεφάλια μας, μπορεί να μας σαμποτάρει πολύ περισσότερο από ό,τι θα κάνουν οι εξωτερικές επιρροές. Ωστόσο συχνά αφήνουμε τέτοιες σκέψεις να μας παρασύρουν στο λάθος μονοπάτι.

Εδώ είναι 4 ψέμματα που λένε στον εαυτό τους όσοι μένουν μακριά από την επιτυχία.

Ψέμα # 1: Δεν έχω αυτό που χρειάζεται

Αυτό μπορεί να πάρει πολλές μορφές, αλλά βασικά αυτό που λέμε στους εαυτούς μας είναι ότι κατά κάποιο τρόπο οι άλλοι είναι πιο… τυχεροί, με δεξιότητες και γνώσεις που εμείς δεν έχουμε. Έτσι δεν έχουμε τον τρόπο να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Θα έπρεπε να τα γνωρίζαμε όλα πριν ξεκινήσουμε και να είμαστε ειδικοί χωρίς ανεπάρκειες ή ελλείψεις. Κάπως έτσι μπαίνουμε σε μία φάση «παράλλησης» και δεν εξελισσόμαστε.

Αλήθεια: Με εξάσκηση, εστίαση και προσπάθεια, οι περισσότερες ελλείψεις που νομίζετε ότι έχετε, μπορούν και θα ξεπεραστούν.

Ψέμα #2: Δεν το αξίζω

Δεν βγαίνουμε και το λέμε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς λέμε στον εαυτό μας ότι ”δεν το αξίζουμε’. Αυτό είναι που κρατά μερικούς ανθρώπους σε μια τοξική σχέση. Αυτή η σκέψη κρατά τους άλλους σε μια δουλειά που μισούν. Μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε τη ζωή των ονείρων μας, γιατί ακριβώς… δεν αξίζουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε. Ίσως κάποια μέρα θα κερδίσουμε το δικαίωμα να το κάνουμε, αλλά μέχρι τότε πρέπει να αποδεχτούμε την τύχη μας. Πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Ψέμα #3: Δεν έχω αρκετό χρόνο

Λέμε στον εαυτό μας ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να δουλέψουμε για τον Χ στόχο. Λέμε ότι θα προσπαθήσουμε όταν έχουμε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο. Ότι ο λίγος χρόνος που έχουμε τώρα δεν αρκεί για να κάνουμε οτιδήποτε.

«Ισως αύριο θα έχω περισσότερο χρόνο για να δουλέψω για τα όνειρά μου» λένε κάποιοι. Συνήθως, το αύριο γίνεται… ποτέ.

Αλήθεια: Όλοι έχουν 24 ώρες κάθε ημέρα. Αυτό δεν αλλάζει. Στο χέρι σας είναι να αφιερώσετε ένα κομμάτι της ημέρας σας σε αυτό που θέλετε. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις όρια για να μην «κλέβουν» οι άλλοι τον χρόνο σου: Μια πρώην αντιπρόεδρος της Google δίνει μερικές συμβουλές.

Ψέμα #4: Είμαι πολύ μεγάλος/νεαρός

Λέμε στον εαυτό μας ότι η ηλικία μας, μας κρατάει πίσω. Ότι αν είμαστε νέοι κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά και αν είμαστε μεγάλοι κρινόμαστε από τα γκρίζα μαλλιά στο κεφάλι μας. Λέμε την δικαιολογία του ”πολύ νέου” μέχρι να φτάσουμε στη φάση του ”πολύ μεγάλου”. Αποφασίζουμε να μην κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα μέχρι να αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνουμε πιο σταθεροί και ώριμοι για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και ευχόμαστε… να είχαμε μόλις ξεκινήσει νωρίτερα, τότε θα μπορούσαμε να φτάσουμε τα όνειρά μας, αλλά τώρα είναι πολύ αργά.

Αλήθεια: Η ηλικία είναι ένας αριθμός. Καθορίζει πολύ λίγο το αν θα φτάσουμε σε έναν στόχο ή όχι. ‘Πολύ μεγάλοι” και ”πολύ νέοι” υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας. Αν βαδίουμε με αυτοπεποίθηση και τόλμη, κανείς δεν σκέφτεται δύο φορές την ηλικία μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =