αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που αφήνουν καλή τελική εντύπωση εφαρμόζουν αυτούς τους 4 ψυχολογικούς κανόνες

Οι άνθρωποι που αφήνουν καλή τελική εντύπωση εφαρμόζουν αυτούς τους 4 ψυχολογικούς κανόνες

Έχετε συναντήσει άτομα που δημιουργούν αμέσως καλή εντύπωση όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο; Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφήνουν καλή τελική εντύπωση.

Λοιπόν, δεν είναι μαγεία. Συχνά, είναι επειδή ξέρουν πως να κινηθούν και να μιλήσουν. Οι ευγενικοί άνθρωποι το κάνουν πολύ καλά αυτό. Δεν είναι… μαγικό. Είναι απλές κινήσεις. Τώρα λοιπόν θα δούμε 4 κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι που αφήνουν καλή τελική εντύπωση.

1) Η γλώσσα τους αντανακλά την εσωτερική τους αυτοπεποίθηση

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε και ο τόνος με τον οποίο μιλάτε λένε περισσότερα για εσάς από ό,τι νομίζετε.

Εάν η ομιλία σας είναι γεμάτη από λέξεις που δεν έχουν νόημα, αν φλυαρείτε νευρικά ή αν συνεχίζετε να τρελαίνεστε πάνω από μια ντουζίνα ”χμμμ” και ”εεε”, δεν θα έχετε το αποτέλεσμααπου θέλετε.

Η Susan Biali Haas M.D., ειδικός σε θέματα ψυχικής υγείας και ευεξίας, εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να δίνεις προσοχή στη γλώσσα αν θέλεις να δείχνεις αριστοκρατικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Λέει ότι είναι σημαντικό να μιλάμε καθαρά και να αποφεύγουμε τα «μμμ» καθώς και τις άσκοπες φλυαρίες. Όταν τα πετάξετε όλα αυτά από το λεξιλόγιό σας, θα ξεκαθαρίσετε την ομιλία σας και θα ακούγετε πολύ πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

2) Ακούνε με ενσυναίσθηση

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στον πυρήνα του πράγματος, αν θέλετε να αφήνετε καλή εντύπωση, δεν έχει να κάνει τόσο με το πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας.

Στην πραγματικότητα, ένα τεράστιο κομμάτι του έχει να κάνει με τον τρόπο που κάνεις τους άλλους να νιώθουν.

Ένα κλασάτο άτομο που αφήνει μια θετική τελική εντύπωση το κάνει επειδή όταν τελειώσει η συζήτηση, φεύγετε νιώθοντας χαρούμενοι και εμπνευσμένοι.

Οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματός τους δείχνουν ότι προσέχουν. Κάνουν επακόλουθες ερωτήσεις. Πάντα επιδιώκουν να καταλάβουν το άτομο με το οποίο μιλάνε.

3) Είναι ακριβείς και αξιόπιστοι

Το να φτάσετε στην ώρα σας και να τηρήσετε τον λόγο σας ακούγεται σπουδαίο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους, πόσο μάλλον να είναι ακριβείς.

Σίγουρα δεν θα δημιουργήσετε καλή εντύπωση, αν φτάσετε με δεκαπέντε λεπτά καθυστέρηση και μετά ξεχάσετε να φέρετε τις σημειώσεις που υποσχεθήκατε ότι θα ολοκληρώσετε.

Όπως λέει ο Alex Lickerman M.D., «Η οικοδόμηση μιας καλής φήμης απαιτεί προσπάθεια, υπομονή και χρόνο. Η καταστροφή μιας καλής φήμης απαιτεί μόνο ένα λάθος βήμα».

4) Σέβονται τον εαυτό τους καθώς και τους άλλους ανθρώπους

Ο αυτοσεβασμός παίζει επίσης ρόλο. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που οι κλασάτοι άνθρωποι μας αφήνουν μια τέτοια μόνιμη εντύπωση – μας δείχνουν ότι είναι δυνατόν να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας, να βάζουμε ξεκάθαρα όρια και να δίνουμε προτεραιότητα στην ευημερία μας.

Αλλά ο αυτοσεβασμός έχει συχνά ένα άλλο εκπληκτικό όφελος, και αυτό είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλή εκτίμηση και είναι συναισθηματικά ώριμοι τείνουν επίσης να επεκτείνουν το ίδιο συναίσθημα και στους άλλους.

Αν βάλεις συγκεκριμένα όρια, θα τα σεβαστούν.

Και φυσικά είναι σημαντικό να σέβεσαι και τα όρια των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =