αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Μαρία Ζωγράφου παραιτήθηκε από την δουλειά της στην τράπεζα και άνοιξε τουριστικό γραφείο από το δωμάτιο του σπιτιού της

Η Μαρία Ζωγράφου παραιτήθηκε από την δουλειά της στην τράπεζα και άνοιξε τουριστικό γραφείο από το δωμάτιο του σπιτιού της

Τελικά, πόσο εύκολο είναι να αφήσεις μία «σίγουρη δουλειά» για να κάνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει; Η Μαρία Ζωγράφου το έκανε. «Στην τράπεζα εργάστηκα για 16 χρόνια. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι δεν είναι ένα αντικείμενο το οποίο μου αρέσει αλλά έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα. Μεγαλώνοντας, η ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου έγινε πολύ πιο έντονη και έχοντας κίνητρο το ταξίδια τα οποία αγαπάω πάρα πολύ άνοιξα ένα online τουριστικό γραφείο αρχικά και δούλευα από το σπίτι» εξηγεί η ίδια. Μόλις το project της κατάφερε να πατήσει τα «πόδια» του, η ίδια παραιτήθηκε από την δουλειά της στην τράπεζα και μπήκε full time σε αυτό.

«Οι ώρες εργασίας ήταν ατελείωτες χωρίς κανένα συγκεκριμένο ωράριο. Η θέληση μου όμως να πετύχει το project μου ήταν τόσο μεγάλη που δεν με ενδιέφερε το “κόστος”. Ουσιαστικά έγινα ο προσωπικός ταξιδιωτικός σύμβουλος των πελατών μου. Πλέον το Easytravelyou έχει και φυσική παρουσία στη Θεσσαλονίκη ενώ συνεχίζω κανονικά και την online – τηλεφωνική λειτουργία του πρακτορείου» συμπληρώνει.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible και παραθέτει όλη την ιστορία της, αλλά και μερικά γρήγορα ταξιδιωτικά tips.

Πως πήρατε την απόφαση από την εργασία στην τράπεζα να αλλάξετε καριέρα και να μπείτε σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο και μάλιστα με δικό σας project;

Στην τράπεζα εργάστηκα για 16 χρόνια. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι δεν είναι ένα αντικείμενο το οποίο μου αρέσει αλλά έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα. Μεγαλώνοντας, η ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου έγινε πολύ πιο έντονη και έχοντας κίνητρο το ταξίδια τα οποία αγαπάω πάρα πολύ άνοιξα ένα online τουριστικό γραφείο αρχικά και δούλευα από το σπίτι. Επένδυσα στα social media ώστε το γραφείο να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό και πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε και ιστοσελίδα ώστε να μπορούν όλοι να έχουμε πρόσβαση στα πακέτα μου. Οι ώρες εργασίας ήταν ατελείωτες χωρίς κανένα συγκεκριμένο ωράριο. Η θέληση μου όμως να πετύχει το project μου ήταν τόσο μεγάλη που δεν με ενδιέφερε το “κόστος”. Ουσιαστικά έγινα ο προσωπικός ταξιδιωτικός σύμβουλος των πελατών μου. Πλέον το Easytravelyou έχει και φυσική παρουσία στη Θεσσαλονίκη ενώ συνεχίζω κανονικά και την online – τηλεφωνική λειτουργία του πρακτορείου.

Ποια ήταν τα πρώτα σχόλια από φίλους και γνωστούς, όταν τους είπατε για αυτή την επαγγελματική αλλαγή;

Υπήρχαν άνθρωποι από τον κύκλο μου που με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή και βλέποντας το πόσο ευτυχισμένη ήμουν πλέον με στήριξαν πολύ . Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι, που τους δικαιολογώ ,που θεωρούσαν ότι όλο αυτό είναι τρελό και ότι κακώς αφήνω μία σίγουρη δουλειά. Προσωπικά άκουσα το ένστικτό μου, είχα πίστη στο project μου και βλέποντας την απήχηση που είχε πλέον το τουριστικό γραφείο μου δεν μου άφησε περιθώρια να σκεφτώ αν θα εγκαταλείψω εντελώς τον τραπεζικό τομέα ή όχι όπως κι έγινε.
Αυτή τη στιγμή τι υπηρεσίες παρέχετε;
Ενώ ξεκίνησα παρέχοντας μόνο ατομικά πακέτα αρχικά στην Ελλάδα ,έπειτα στην Ευρώπη και τώρα πια σε όλο τον κόσμο, πλέον σε συνεργασία με άλλα πρακτορεία παρέχω και ομαδικά πακέτα και κρουαζιέρες καλύπτοντας έτσι όλη την γκάμα των ταξιδίων. Στο πρακτορείο μου μπορεί κανείς να βρει έτοιμα πακέτα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ,έχει όμως τη δυνατότητα και να ζητήσει να δημιουργηθεί ένα πακέτο στα μέτρα του στον προορισμό που εκείνος επιθυμεί τις ημερομηνίες που τον εξυπηρετούν.Και φυσικά να συμμετέχει σε ένα από τα εκατοντάδες πακέτα με γκρουπ που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Τελικά, τα ταξίδια είναι ένα «ακριβό σπορ»; Και τι γρήγορα tips θα μπορούσατε να δώσετε έτσι ώστε κάποιος να κάνει ταξίδια πιο οικονομικά;

Προσπαθώ να παρέχω ταξίδια που είναι προσιτά στον περισσότερο κόσμο.  Αν κάποιος κλείσει νωρίς ένα ταξίδι σίγουρα θα πετύχει και καλύτερη τιμή κι αν προτιμήσει ατομικό πακέτο και όχι με group το κέρδος του θα ναι ακόμα μεγαλύτερο. Σήμερα πλέον οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν συχνά εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια αρκεί κανείς να το παρακολουθεί και να κλείσει άμεσα τα αεροπορικά του εισιτήρια. Επίσης οι ταξιδιώτες που έχουν μία ευχέρεια στις ημερομηνίες ταξιδιού καλό θα είναι να αποφεύγουν τις υψηλές περιόδους.

Τι τάσεις βλέπετε να υπάρχουν αυτή την στιγμή στα ταξίδια; Τι είδους προορισμούς προτιμούν οι περισσότεροι;

Σήμερα πια η τάση δεν είναι απλά να επισκεφτεί κάνεις ενα προορισμό και να δει μόνο τα βασικά του αξιοθέατα. Οι ταξιδιώτες θέλουν μια ολιστική προσέγγιση θέλουν να γευτούν την τοπική κουζίνα θέλουν να συναναστραφούν με ντόπιους να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στο ταξίδι τους εντελώς διαφορετικες από αυτές που προσφέρει ο τόπος διαμονής τους.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =