αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να σου ανοίγονται οι άλλοι (ακόμα και ένας άγνωστος)

Πέντε τρικ για να σου ανοίγονται οι άλλοι (ακόμα και ένας άγνωστος)

Η συζήτηση με αγνώστους μπορεί να έχει αρκετά οφέλη: Από αυτά που θα μάθετε, είναι πιθανό να δημιουργηθεί μια σύνδεση —είτε πρόκειται απλώς για ανταλλαγή email είτε για μία φιλία στο Facebook— που θα οδηγήσει σε μια σχέση που θα συνεχιστεί πολύ πέρα από την πρώτη αλληλεπίδρασή σας. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι ο φίλος του νέου φίλου είναι κάποιος που πραγματικά θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα.

‘Η έστω θα λάβετε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία κατάσταση. Μπορείτε να μάθετε πολλά από ανθρώπους από χώρες και πολιτισμούς διαφορετικούς από τον δικό σας, τους οποίους δεν έχετε ζήσει ποτέ από πρώτο χέρι.

Το psychology today παραθέτει 5 συμβουλές για να σου ανοίγονται οι άλλοι. Ετσι θα γίνει μία καλή αρχή.

1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε πληροφορία μοιράζεται το άλλο άτομο στην αρχή μιας αλληλεπίδρασης

Θα μπορούσε να είναι το όνομα του ατόμου που οδηγεί σε ενδιαφέρουσες ενδείξεις, ίσως αν είναι ασυνήθιστο, ή μπορεί να είναι κάτι που ακούσατε για την καταγωγή του. Παρόλο που οι πληροφορίες μπορεί να είναι κάπως γενικές και εντελώς αβλαβείς, μπορούν να σας δώσουν τη βάση για το πού θα πάτε τη συζήτηση στη συνέχεια.

2. Δημιουργήστε ένα σημείο σύνδεσης και χρησιμοποιήστε το για να συνεχίσετε τη συνομιλία

Έχετε κάτι κοινό; Εάν υποφέρετε και οι δύο από την ίδια δυσάρεστη κατάσταση (περιμένετε π.χ. σε μία μεγάλη ουρά), σχολιάστε την κοινή σας ατυχία («Νόμιζα ότι αυτή θα ήταν μια γρήγορη αναμονή, αλλά υποθέτω ότι δεν είναι!»). Πείτε λίγες πληροφορίες για τον εαυτό σας αμέσως μετά, για να συνεχίσετε τη συζήτηση.

3. Μην κάνετε υποθέσεις

Αν ένας άγνωστος που κάθεται δίπλα σας σε ένα επίσημο δείπνο μπορεί να φοράει τζιν και ένα tshirt, μπορεί να πιστέψετε ότι αυτό το άτομο έφτασε εκεί… κατά λάθος, επειδή προφανώς το άτομο δεν ταιριάζει στο πλήθος. Πριν ”διαγράψετε” αυτό το άτομο, διατηρήστε μια γενικά φιλική και σεβαστή συμπεριφορά. Ίως αυτός είναι κάποιος που δεν ήξερε ποιοι ήταν οι κανόνες του ντυσίματος ή είναι πραγματικά κάποιος πλούσιος, υψηλού επιπέδου και/ή αρκετά πετυχημένος που δεν τον νοιάζει.

4. Κάντε ερωτήσεις χωρίς να φαίνεστε (ή να είστε) ενοχλητικοί

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που έχετε μπροστά σας, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται σε π.χ. σε ένα βιογραφικό σε μία συνέντευξη, ξεκινήστε με γενικές ερωτήσεις που ελπίζετε να οδηγήσουν σε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Μπορεί να δείτε μια ασυνήθιστα σύντομη περίοδο απασχόλησης ή έναν κακό βαθμό σε ένα πτυχίο. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά για να φτάσετε στην αλήθεια, δώστε στο άλλο άτομο χώρο να παραθέσει τα δεδομένα πίσω από ένα στοιχείο που μόλις είδες.

5. Μάθετε πότε να κάνετε πίσω

Κάποια στιγμή, το άλλο άτομο μπορεί να θέλει να διακόψει τη συνομιλία ή απλώς να μην απαντήσει σε μια ερώτηση. Εάν δείτε μια τέτοια αντίδραση ή το άτομο είναι σαφώς αναστατωμένο όταν μιλάει για την Χ κατάσταση, αφήστε το θέμα να αποσυμπιεστεί και μην επιμείνετε. Συζητήστε για κάτι άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =