αρχικηVIRALΈξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις αφήσει τους άλλους… να ελέγχουν την ζωή σου. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις αφήσει τους άλλους… να ελέγχουν την ζωή σου. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Στο επαγγελματικό πεδίο ή στον προσωπικό μας κύκλο. Και δεν έχουν όλοι πάντα καλές προθέσεις. Το σημαντικό εδώ είναι να εξετάσεις πόσο χώρο αφήνεις στους άλλους για να σε επηρεάσουν. Κάθε φορά που αφήνεις κάποιον να επιδράσει αρνητικά στον τρόπο που σκέφτεσαι, αισθάνεσαι ή συμπεριφέρεσαι, ουσιαστικά του δίνεις εξουσία πάνω στη δική σου ζωή.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχουν και οι χειριστικοί άνθρωποι. Και αν πέσεις σε μία τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να παρασυρθείς σε λάθος μονοπάτια.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 6 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις αφήσει τους άλλους… να ελέγχουν την ζωή σου χωρίς καν να το καταλάβεις.

Οι γνώμη των άλλων σε επηρεάζει πολύ

Σε κάποιους ανθρώπους δεν θα αρέσεις ή δε θα αρέσουν οι επιλογές σου, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου ή τις αποφάσεις σου. Το να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου βασισμένος στα λόγια ή τα συναισθήματα κάποιου άλλου απέναντι σου, είναι ουσιαστικά παραχώρηση εξουσίας επάνω σου.

Δεν θέτεις υγιή όρια

Έχουμε ξανά μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε όρια. Αν αισθάνεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν «ρουφήξει» την ενέργειά σου, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν έχεις βάλει υγιή όρια. Χρειάζεται να δουλέψεις προς αυτή την κατεύθυνση για να θέσεις ξεκάθαρα φυσικά, συναισθηματικά και οικονομικά όρια. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να βάζεις τα όρια σου.

Παραπονιέσαι για όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνεις

Επίσης θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τον χρόνο σου. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάτι που σου έχει ζητήσει κάποιος άλλος, να δεις ένα φίλο ή να παρευρεθείς σε μία οικογενειακή συγκέντρωση. Μπορεί να υπάρχουν συνέπειες αν δεν τα κάνει κάτι από αυτά, αλλά και πάλι έχεις την επιλογή. Α ναι, και η γκρίνια δεν θα λύσει τα προβλήματα σου.

Αλλάζεις τους στόχους σου

Το να τα παρατάς μετά από μία απόρριψη, δίνει σε έναν άλλον τη δυνατότητα να επηρεάσει το τι θα κάνεις εσύ στη ζωή σου. Αν έδωσαν την προαγωγή σε κάποιον άλλον ή σε απέκλεισαν από ένα πρότζεκτ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσεις. Επειδή κάποιος άλλος δεν μπορεί να αναγνωρίσει την αξία σου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσεις.

Προσπαθείς να αποδείξεις σε κάποιον… ότι έχει άδικο

Όταν κάποιος σε αμφισβητεί, ο μεγαλύτερος πειρασμός είναι να του αποδείξεις ότι έχει άδικο. Θα πρέπει βέβαια να σιγουρευτείς ότι ο απώτερος σκοπός σου είναι η επιτυχία και όχι το να πείσεις τους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αξία απ’ ό,τι μπορεί να νομίζουν.

Περνάς χρόνο με τους λάθος ανθρώπους

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Φρόντισε λοιπόν να κρατήσεις αποστάσεις από ανθρώπους που δεν σε υποστηρίζουν και δεν σε ωθούν προς την σωστή κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα παρασυρθείς σε έναν… «βάλτο». Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − three =