αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα άτομο που σε κατηγορεί για κάτι

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα άτομο που σε κατηγορεί για κάτι

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους. Και δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις. Προσπαθεί κάποιος να σας κατηγορήσει για κάτι ή να σας σαμποτάρει;

Είναι εύκολο να ξεσπάσεις και να απαντήσεις επιθετικά και ενστικτωδώς, αλλά υπάρχει μια πιο έξυπνη προσέγγιση.

Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προσπάθειες κάποιου να σας σαμποτάρει και να στρέψετε τα φώτα σε αυτόν χωρίς καμία μνησικακία και χωρίς να προκληθεί χάος.

Εδώ είναι 5 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα άτομο που σε κατηγορεί για κάτι.

Μην το παίρνεις στην πλάκα

Πολλές φορές, όταν κάποιος μας κατηγορεί για κάτι ή μας κάνει μπούλινγκ, το παίρνουμε στην πλάκα. Λάθος. Αν δεν σέβεσαι και δεν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, κανένας άλλος δεν θα το κάνει.

Αν θέλετε να μάθετε τι πρέπει να κάνετε όταν κάποιος προσπαθεί να σας πλήξει, το πρώτο βήμα είναι να το πάρετε στα σοβαρά.

Όσο κι αν αυτό το άτομο μπορεί να προσπαθήσει να σας πείσει ότι απλώς κάνει πλάκα, το να σαμποτάρετε κάποιον και να τον κάνετε να νιώθει απαίσια δεν είναι αστείο.

Υπάρχει η συμβουλή της Stephanie Vozza για αυτό: «Αν βρείτε στοιχεία που δείχνουν σαμποτάζ, πάρτε τα στα σοβαρά. Συλλέξτε στοιχεία για να υποστηρίξετε την πεποίθησή σας ότι σας υπονομεύουν και σας σαμποτάρουν».

Αντιμετωπίστε την ρίζα του προβλήματος

Αν εκτοξεύσετε αμέσως βέλη προς κάποιον που προσπαθεί να χαλάσει την εικόνα σας και να σας κάνει να νιώσετε χάλια, διατρέχετε τον κίνδυνο να συμβεί ξανά με ακόμη χειρότερο τρόπο στο μέλλον.

Αντίθετα, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε την ρίζα. Γιατί αυτό το άτομο προσπαθεί να καταστρέψει τη φήμη σας;

Ο λόγος θα μπορούσε να είναι για χρηματικό κέρδος, προαγωγή, σεβασμό και προσοχή ή ακόμα και για κακία.

Αλλά στη ρίζα όλων αυτών των κινήτρων βρίσκεται γενικά ένα βασικό στοιχείο: Η έντονη ανασφάλεια. Οι άνθρωποι που είναι σίγουροι  για τις δικές τους ικανότητες και τον εαυτό τους δεν μπαίνουν στον κόπο να «χτυπάνε» τους άλλους επειδή είναι πολύ απασχολημένοι με την εξέλιξη του εαυτού τους. Όποιος σας το κάνει αυτό πιθανότατα έχει κάποια σοβαρά προβλήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Κάντε μία συνάντηση ένας προς έναν

Συχνά σε κοινωνικές καταστάσεις ή στην εργασία, ένας τέτοιος τύπος μπορεί να προσπαθήσει να σας εκθέσει, βασιζόμενος στη δύναμη της ομαδικής πίεσης.

Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να φανείς ανίκανος, κακοπροαίρετος ή αδύναμος μπροστά στο σύνολο της ομάδας.

Στη συνέχεια κάθονται πίσω με τα χέρια σταυρωμένα καθώς η ανησυχία και η κοροϊδία της ομάδας αρχίζει να κλιμακώνεται, με τις φήμες που διαδίδονται για εσάς.

Πηγαίνετε να βρείτε την πηγή αυτού του δυσάρεστου κουτσομπολιού και αντιμετωπίστε το άτομο που το προκαλεί.

Μιλήστε μαζί του ένας προς έναν. Ενημερώστε τον ότι εάν έχει ανησυχίες για εσάς ή κάποιο πρόβλημα, μπορεί να έρθει να μιλήσει μαζί σας προσωπικά και όχι πίσω από την πλάτη σας.

Μην είσαι… υπερβολικά καλός

Οι συναισθηματικοί χειριστές, οι ναρκισσιστές και οι ψυχολογικά καταχρηστικοί άνθρωποι μπορεί να μοιάζουν λίγο με πνευματικούς… καρχαρίες. Αναζητούν κάποιον που είναι καλός, ευγενικός ή συγχωρητικός και στη συνέχεια τον λεηλατούν.

Είναι φρικτό να το βλέπεις και δεν είναι και πολύ διασκεδαστικό να το ζήσεις.

Εάν έχετε την τάση να είστε ο «καλός τύπος» ή το «super chill girl», προσπαθήστε να μειώσετε λίγο την καλοσύνη.  Να είστε ευγενικοί με αυτούς που σας φέρονται καλά και σας σέβονται. Μην ξοδεύετε τον χρόνο, την ενέργεια, τη συμπόνια και τη βοήθειά σας, για άτομα που δεν το αξίζουν. Δεν έχετε καμία υποχρέωση να ενδυναμώνετε τοξικούς και χειριστικούς ανθρώπους.

Αγνόησε τον εντελώς

Εάν είστε σε θέση να το κάνετε, μια από τις καλύτερες απαντήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να σας σαμποτάρει, είναι να τον αγνοήσετε εντελώς.

Εάν η συμπεριφορά τους είναι ανώριμη, ανόητη ή άσχετη με τη ζωή σας, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να την αφήσετε στην άκρη.

Μην τους δίνετε αξία μέσα από μία απάντηση. Συνέχισε την δουλειά σου και άσε την ανοησία του άλλο να περάσει και να φύγει μακριά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =