αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 74χρονος δισεκατομμυριούχος εξηγεί: Αν θέλετε να καταλάβατε τα κρυφά κίνητρα κάποιου, κάντε αυτή την ερώτηση

Ένας 74χρονος δισεκατομμυριούχος εξηγεί: Αν θέλετε να καταλάβατε τα κρυφά κίνητρα κάποιου, κάντε αυτή την ερώτηση

Σχεδόν όλοι έχουν ένα απώτερο κίνητρο, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ray Dalio — και αν θες να το καταλάβεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου μια απλή ερώτηση.

«Όταν ακούτε την περιγραφή κάποιου για το τι συμβαίνει, αναρωτηθείτε: Ποιες είναι οι προκαταλήψεις και οι στόχοι του;» λέει ο 74χρονος ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater Associates, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Αυτό ισχύει για τα πάντα: Oταν αγοράζετε κάτι, ζητάτε συμβουλές, διαβάζετε εφημερίδα, παρακολουθείτε ειδήσεις κ.λπ.», λέει ο ίδιος. «Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι (όχι όλοι) προσπαθούν να σας πουλήσουν κάτι που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν τα πράγματα που θέλουν».

Ίσως ένας πωλητής προσπαθεί να σας κάνει να αγοράσετε ένα προϊόν επειδή θα βγάλει μια προμήθεια από αυτό ή το αφεντικό σας αρνείται μια προαγωγή παρά την εξαιρετική απόδοσή σας. Σε αυτά τα σενάρια, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε την κατάσταση από τη σκοπιά του άλλου ατόμου.

«Εάν έχετε κατά νου αυτήν την ερώτηση και πάρετε την απάντηση, θα μπορείτε να δείτε τα πράγματα από ένα υψηλότερο επίπεδο», τονίζει ο Dalio, προσθέτοντας: «Εάν μπορείτε να εντοπίσετε τους ανθρώπους που είναι αληθινοί φίλοι ή αυτούς που προσπαθούν πραγματικά να σε βοηθήσουν, τους έξυπνους, θα έχεις μια πολύ καλύτερη ζωή από ό,τι αν δεν το κάνεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τακτικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + one =