αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Jeff Bezos επενδύει στην startup Beacon

O Jeff Bezos επενδύει στην startup Beacon

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά παράλληλα επενδύει σε startups. Ο Jeff Bezos μόλις έκανε ακόμα μια τέτοια επένδυση, στην startup Beacon.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 15 εκατ. δολαρίων, από επενδυτές μεταξύ των οποίων ο Τζεφ Μπέζος και το venture capital 8VC. 

Η νεοφυής εταιρεία, που συνέστησαν δύο πρώην στελέχη της Uber Technologies πριν από δύο χρόνια, υποστηρίζεται ήδη από τους ιδρυτές της Uber, Τράβις Καλάνικ και Γκάρετ Καμπ, καθώς από τον πρώην CEO της Google Έρικ Σμιντ.

Η εταιρεία Beacon προσφέρει επίσης χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για αλυσίδες εφοδιασμού, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις παραδόσεις εμπορευμάτων, ενώ λειτουργεί και μια πλατφόρμα όπου μπορούν οι πελάτες να ενημερωθούν για το κόστος και τις τιμές μεταφοράς παγκοσμίως.

“Με την ψηφιοποίηση να επιταχύνεται παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, πιστεύουμε ότι το μέλλον των παραδοσιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευμάτων είναι πιο επισφαλές από ποτέ άλλοτε”, ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO Φρέιζερ Ρόμπινσον.

Η Beacon, οι υπηρεσίες της οποίας αφορούν τόσο θαλάσσιες όσο και αεροπορικές ή οδικές μεταφορές δήλωσε ότι τα νέα κεφάλαια που συγκέντρωσε θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της, στην ανάπτυξη τεχνολογίας και στην επέκταση της παρουσίας της στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο