αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos έχει παρατηρήσει ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό

Ο Jeff Bezos έχει παρατηρήσει ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό

Στον γρήγορo κόσμο που ζούμε, πολλοί λένε ότι η παραδοχή των λαθών είναι σημάδι… αδυναμίας ή απώλειας δύναμης και εξουσίας. Μεταδίδει επίσης στους άλλους ότι απέτυχες, λένε. Στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Εδώ είναι η σκληρή αλήθεια: Το να αναγνωρίσετε πότε κάνετε λάθος μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στο ηγετικό σας ταξίδι.

Όπως εξηγεί το inc.com, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, παρατήρησε ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι αναθεωρούν συνεχώς την άποψη και την οπτική τους, επανεξετάζοντας ένα πρόβλημα που πίστευαν ότι είχαν ήδη λύσει. Είναι ανοιχτοί σε νέες απόψεις, νέες πληροφορίες, νέες ιδέες, και αντιφάσεις στον δικό τους τρόπο σκέψης.

Με άλλα λόγια, οι έξυπνοι και επιτυχημένοι το παραδέχονται όταν κάνουν λάθος.

Η έρευνα και τα οφέλη

Χρειάζεται πολλή συναισθηματική νοημοσύνη και θάρρος για να είναι κανείς πρόθυμος να εκτεθεί έτσι, αλλά η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά κέρδη. Μια επταετής μελέτη στην οποία συμμετείχαν 12.000 άτομα, που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Performing Under Pressure, διαπίστωσε ότι το να παραδέχεται κάποιος όταν κάνει λάθος είναι μια σπάνια συμπεριφορά, αλλά την βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους κορυφαίων επιδόσεων. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που βρίσκονταν στο κορυφαίο 10% διακρίνονταν από τον μέσο όρο από την ικανότητά τους να παραδέχονται τα λάθη τους.

Με την ίδια άποψη συμφωνεί και ο CEO της Nvidia, όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παραδεχτείς ότι έκανες ένα λάθος ή να ζητήσεις βοήθεια για να το διορθώσεις, αλλά κάνοντας τα δύο αυτά πράγματα κάποτε σώθηκε ο τεχνολογικός γίγαντας Nvidia από την οικονομική καταστροφή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή Jensen Huang.

«Η αντιμετώπιση του λάθους μας -και, με ταπεινότητα, το να ζητήσουμε βοήθεια- έσωσε την Nvidia», δήλωσε ο Huang.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =