αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑJack Ma: «Τι πρέπει να σπουδάσεις για να βρεις μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά στο μέλλον»

Jack Ma: «Τι πρέπει να σπουδάσεις για να βρεις μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά στο μέλλον»

Την δική του πρόβλεψη, για το πως θα κινηθεί η αγορά εργασία στο μέλλον, κάνει ο ιδρυτής της Alibaba και δισεκατομμυριούχος, Jack Ma. Όπως εκτιμά, μέσα στα επόμενα 30 χρόνια η Τεχνητή Νοημοσίνη θα αναπτυχθεί ταχύτατα οδηγώντας στην απώλεια θέσεων εργασίας.

«Το νέο κύμα έρχεται. Θέσεις εργασίας θα χαθούν. Όποιο άνθρωποι προσαρμοστούν στο νέο κύμα, θα είναι πλούσιοι και επιτυχημένοι» τονίζει ο γνωστός businessman, μιλώντας στο CNBC.

Σημειώνοντας, ότι όσοι μείνουν πίσω, δεν θα έχουν ένα ευχάριστο μέλλον. Στην «καρδιά» των τεχνολογιών που θα κυριαρχήσουν στην νέα εποχή, είναι τα ψηφιακά δεδομένα, όπως λέει ο Jack Ma. Στην μελλοντική αγορά εργασίας, οι δεξιότητες που σχετίζονται με τα ψηφιακά δεδομένα και την ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, θα είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Άρα όσοι σπουδάσουν κάτι σχετικό, θα έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα. Και θα μπορούν να βρουν μια καλά αμειβόμενη δουλειά.

«Ο κόσμος θα είναι ψηφιακά δεδομένα», λέει χαρακτηριστικά ο Jack Ma, εκτιμώντας ότι είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής. Η Alibaba κατέχει τρομερό όγκο δεδομένων για τους πελάτες της, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται το site της αρκετές φορές την ημέρα.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, τα ψηφιακά δεδομένα θα γίνουν ακόμα πιο σημαντικά για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις. Ειδικά με την εξάπλωση και του Ίντερνετ των Πραγμάτων, όπως καταλήγει ο Jack Ma.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 15 =