αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Iron Mountain εξαγόρασε την ελληνική Mad Dog «ρίχνοντας» 7 εκατ. ευρώ

Ο κολοσσός Iron Mountain εξαγόρασε την ελληνική Mad Dog «ρίχνοντας» 7 εκατ. ευρώ

Η Iron Mountain Hellas, ελληνική θυγατρική εταιρεία του ομίλου παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών Iron Mountain Incorporated, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Mad Dog.

Με την απόκτηση της Mad Dog Α.Ε., η αμερικανική εταιρεία Iron Mountain Inc. διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής της Iron Mountain για ενίσχυση της παρουσίας και των δραστηριοτήτων της σε αγορές όπου ο κλάδος παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών αναπτύσσεται με ταχύς ρυθμούς. Στρατηγική που υλοποιείται μέσω επενδύσεων σε κορυφαίους τοπικούς ομίλους που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και έχουν παρόμοια επιχειρηματική φιλοσοφία και κουλτούρα.

Η εξαγορά της Mad Dog στηρίζεται, παράλληλα, και στην εκτίμηση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μεσοπρόθεσμα. Ειδικότερα, διαβλέπει πεδίο διεύρυνσης από κλάδους όπως ο χρηματοπιστωτικός, οι υπηρεσίες υγείας, λιανεμπορίου, ενέργειας, νομικών υπηρεσιών κ.α., οι οποίοι επιλέγουν outsource υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, ευθυγραμμιζόμενοι σταδιακά με τις παγκόσμιες τάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο Pestaola.gr, η Iron Mountain Hellas πρόκειται να ενσωματώσει πλήρως την Mad Dog τους προσεχείς μήνες, διατηρώντας λειτουργικές και αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις της τελευταίας, αλλά και βελτιώνοντας την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς και του προγράμματος αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Iron Mountain Incorporated ιδρύθηκε το 1951 και θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών. Με περισσότερους από 230.000 οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο που εμπιστεύονται την εταιρεία, το real estate δίκτυο της Iron Mountain αποτελείται από περισσότερα από 85 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια, σε περισσότερες από 1.400 εγκαταστάσεις σε 47 χώρες.

Το χαρτοφυλάκιο λύσεων της Iron Mountain περιλαμβάνει διαχείριση αρχείων, διαχείριση δεδομένων, data centers, φύλαξη έργων τέχνης και logistics, καθώς και λύσεις ασφαλούς καταστροφής εγγράφων, βοηθώντας οργανισμούς να μειώσουν τα κόστη αποθήκευσης, να συμμορφώνονται με τις σχετικές ρυθμιστικές διατάξεις, να επιτυγχάνουν ασφαλείς ανακτήσεις εγγράφων μετά από καταστροφές και να εξασφαλίζουν καλύτερη χρήση των πληροφοριών τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 15 =