αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ιόλη Τσόλκα είναι freelancer στο digital marketing και δουλεύει από οπουδήποτε με το laptop της

Η Ιόλη Τσόλκα είναι freelancer στο digital marketing και δουλεύει από οπουδήποτε με το laptop της

Πως είναι, άραγε, να δουλεύεις από οπουδήποτε θες ως freelancer; Με μόνο εργαλείο το laptop σου. Η Ιόλη Τσόλκα είναι freelancer στο digital marketing. «Το γραφείο σου είναι παντού. Έχει χρειαστεί να κάνω και meeting μέσα στη θάλασσα. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία. Ένα από το motto μου είναι ‘business is pleasure’» λέει.

Η ίδια μιλά σήμερα στο It’s Possible και εξηγεί πως αποφάσισε να μπει σε αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι, πως μπορεί κάποιος να βρει τους πρώτους πελάτες του, ενώ περιγράφει παράλληλα το πως είναι να δουλεύεις… εντελώς remote.

Με τι ασχολούσασταν επαγγελματικά πριν, και πως αποφασίσατε να μπείτε στο μονοπάτι του freelancing;

Ξεκίνησα από τον χώρο της δημοσιογραφίας κυρίως στον πολιτιστικό τομέα  Μετά μέσα από μια απόφαση να μετακομίσω στην Μάνη, άνοιξα ένα δικό μου μαγαζί με τουριστικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα. Ο δρόμος όμως της ζωής με οδήγησε να επιλέξω να εργάζομαι ως freelancer.

Μου δίνει την αυτοκυριαρχία και την ελευθέρια που πάντα ήθελα. Ορίζω τον χρόνο μου και τον τρόπο που θέλω να εργάζομαι.

Φτάνοντας στο σήμερα, τι υπηρεσίες παρέχετε; Και πως έχετε αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα;

Σήμερα έχοντας επαγγελματική πιστοποίηση στον χώρο του digital marketing, ασχολούμαι συγκεκριμένα με το content & social media strategy, management αλλά και ως content creator. Είχα συλλέξει εμπειρίες στις προηγούμενες εργασίες μου και έτσι έβαλα γνώση, εμπειρία και τεχνικές και όλα αυτά τα συνδύασα με έναν δικό μου τρόπο. Επίσης έχω διακριθεί και στον χώρο του storytelling οπότε είναι κάτι που βοηθάει πολύ στην σωστή προβολή αλλά και προώθηση του κάθε project.

Κάποιος/α θα ρωτήσει: Αν ξεκινήσω κάτι από το μηδέν, πως θα βρω τους πρώτους πελάτες μου και πως θα κάνω γενικότερα γνωστή τη δουλειά μου; Τι κινήσεις κάνατε εσείς;

Είμαι κι εγώ στο ξεκίνημα μου κλείνω σε λίγο έναν χρόνο. Καταρχάς το πιο βασικό είναι να δημιουργήσουμε ένα portofolio δημιουργικό και δυναμικό. Μετά άνοιξα profile στο fivver, upwork, koalla, technus και ιδανικά είναι να δημιουργήσουμε και το δικό μας landing page για να μπορούμε να βάλουμε και τις υπηρεσίες ή το projects που έχουμε ασχοληθεί. Το LinkedIn είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο, καθώς και να αναπτύσσουμε networking. Είμαστε μια κινητή διαφήμιση για τον επαγγελματικό μας εαυτό. Ευκαιρίες υπάρχουν παντού αρκεί να είσαι εκεί για να την πάρεις.

Πως είναι η καθημερινότητα όταν δουλεύει κάποιος από το σπίτι ή remote από άλλες τοποθεσίες; Και πως αυτό συνδυάζεται με την προσωπική ζωή;

Για εμένα είναι το ιδανικό. Χρειάζεται μια αυτοπειθαρχία για να υπάρχει μια ισορροπία του ωραρίου αλλά και της προσωπικής ζωής. Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχεις αργίες, ωράρια και Σαββατοκύριακα ούτε μέρη συγκεκριμένα. Το γραφείο σου είναι παντού.

Έχει χρειαστεί να κάνω και meeting μέσα στη θάλασσα. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία. Ένα από το motto μου είναι ‘business is pleasure’.

Μετά από όλα όσα έχετε δει, τι απαντάτε στο δίλημμα: Δουλειά ως υπάλληλος με σταθερό μισθό VS freelancer;

Θα απαντήσω αυτό που κάνει τον καθέναν να νιώθει όμορφα και με ασφάλεια. Έχει χρειαστεί να περάσω και τους δυο ρόλους και να διαλέξω να είμαι freelancer. Kατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά όταν ακολουθείς αυτό που σου πάει ως προσωπικότητα τότε είσαι στο δικό σου μονοπάτι και καλό είναι να τολμάμε να ακολουθούμε τον δρόμο που είναι για εμάς ότι κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 5 =