αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που σου βρίσκει ελαιοχρωματιστές δωματίων. Ο τριπλασιασμός κερδών και τα πλάνα της για την Ελλάδα

Η startup που σου βρίσκει ελαιοχρωματιστές δωματίων. Ο τριπλασιασμός κερδών και τα πλάνα της για την Ελλάδα

Η online πλατφόρμα Adam, που ζωντανεύει το όραμα της ψηφιοποίησης των παραδοσιακών τεχνικών επαγγελμάτων, παρουσίασε το 2023 τα τριπλάσια κέρδη από το προηγούμενο έτος. Φέτος σκοπεύει να εξελιχθεί σε ακόμα περισσότερους τομείς, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των εργασιών στις πόλεις στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται, αλλά και στην επέκταση της στις υπόλοιπες μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Στα κοντινά σχέδια είναι και η προσθήκη περισσότερων τεχνικών επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά.

Η επιλογή ενός αξιόπιστου επαγγελματία, που θα προσφέρει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα σε συμφέρουσα τιμή και με άμεση διαθεσιμότητα, μπορεί να θεωρηθεί στην εποχή των μη διαυγών τιμοκαταλόγων και των χωρίς τελειωμό λιστών αναμονής κυριολεκτικά υπερδύναμη. Η πλατφόρμα Adam αποφάσισε να επέμβει σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Χαρις στο ευρύ δίκτυο τεχνιτών με τους οποίους συνεργάζεται, μπορεί να παρέχει στους πελάτες έναν εγκεκριμένο επαγγελματία ακόμα και την επόμενη μέρα, σε προκαθορισμένη τιμή, που προκύπτει κατόπιν εξέτασης του εκάστοτε αιτήματος που καταβάλει ο πελάτης. Έτσι, ο πελάτης χρειάζεται μόνο να συμπληρώσει μερικά βασικά στοιχεία σε μια online φόρμα και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να απολαμβάνει το φρεσκοβαμμένο σπίτι του.

Οι τεχνίτες κατά γενική ομολογία αφιερώνουν πολύ χρόνο στον προγραμματισμό, την οργάνωση των εργασιών και τη συνεχή επικοινωνία με τον πελάτη. Στις εργασίες όμως που επιβεβαιώνονται από την εταιρεία, όλα αυτά τα αναλαμβάνει το εξειδικευμένο προσωπικό της Adam, πράγμα που επιτρέπει στους τεχνίτες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ολοκλήρωση των εργασιών και να μην καθυστερούν με τα διαδικαστικά.

«Στον τομέα του ελαιοχρωματισμού, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των εργασιών των τεχνιτών – ουσιαστικά αναλαμβάνουμε όλες τις δραστηριότητες για τους επαγγελματίες, όπως τις εκτιμήσεις ακινήτων, την εύρεση εργασιών, τις διαπραγματεύσεις, την επικοινωνία και την διαχείριση. Έτσι, μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο τους στον ίδιο τον ελαιοχρωματισμό. Λόγω αυτού, οι ελαιοχρωματιστές κερδίζουν περισσότερα μέσω της πλατφόρμας μας ενώ ο πελάτης πληρώνει λιγότερο. Έτσι, οι ελαιοχρωματιστές είναι πλήρως ικανοποιημένοι και επικοινωνούν απευθείας με μας», αναφέρει ο συνιδρυτής Roman Sysel.”

«Έτσι, ο πελάτης αφιερώνει τον ελάχιστο απαραίτητο χρόνο και ο τεχνίτης μπορεί να επικεντρωθεί ανενόχλητος στην ίδια την εργασία. Όλα τα υπόλοιπα τα διαχειρίζεται η Adam. Και όλα αυτά έχοντας λάβει μια επιβεβαιωμένη και σταθερή τιμή», προσθέτει ο συνιδρυτής Jakub Dvořák.

Το 2023 ήταν η χρονιά της Adam! Σε σύγκριση με το 2022, κατάφερε να αναπτυχθεί περισσότερο από τριπλάσια, ενώ σε σύγκριση με το 2021 αυξήθηκε ακόμα και έως δώδεκα φορές. Οι ιδρυτές επισημαίνουν επίσης ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με μεγάλη αποτελεσματικότητα, όπου κάθε ευρώ που επενδύθηκε έφερε έξι ευρώ αύξησης στην αξία της εταιρείας. Η εξαιρετική ανάπτυξη συνέβαλε στην εκκίνηση της δυνατότητας παραγγελίας βαψίματος μέσω της πλατφόρμας σε αρκετές άλλες χώρες. Η Adam σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές αγορές. Η αύξηση της πλατφόρμας βοήθησε επίσης στην ενίσχυση της θέσης της στις ήδη υπάρχουσες αγορές.

«Στην Ελλάδα, σήμερα μπορούμε να φροντίσουμε να διασφαλιστεί ο ποιοτικός ελαιοχρωματισμός στην καλύτερη τιμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι σήμερα, η Adam έχει εξυπηρετήσει πάνω από 10.000 ικανοποιημένους πελάτες, πελάτες εταιρειών και επιχειρήσεων που μας αναζητούν όλο και πιο συχνά και επαινούν την ποιότητα της εργασίας, την ταχύτητα και τη διαφάνεια στις τιμές. Επιπλέον, αυξάνονται οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές μεταξύ των πελατών μας, τους οποίους εξυπηρετούμε τακτικά, όπως και άλλες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημάδι ότι η Adam βρίσκεται στον σωστό δρόμο, διασφαλίζοντας άμεση διαθεσιμότητα και ταχύτητα εξυπηρέτησης για τους πελάτες της. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα», εκτιμά ο Dvořák.

«Η ποιότητα της τελικής εργασίας είναι για μας το πιο σημαντικό και είμαστε χαρούμενοι που οι πελάτες το εκτιμούν. Συχνά μας ξανα προτιμούν με άλλα ακίνητα τους ή ζητούν άλλα είδη εργασιών από εμάς, κάτι που μας ωθεί σταδιακά προς την εκπλήρωση του οράματος μας, που είναι να είμαστε σε θέση να παρέχουμε οποιοδήποτε είδος εργασιών χρειάζεστε για την κατασκευή ή τη συντήρηση ακινήτων και να τα συντονίζετε μεταξύ τους» αναφέρει ο Sysel για τα φετινά σχέδια της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου φθινοπώρου, η πλατφόρμα ξεκίνησε να προσφέρει, εκτός από υπηρεσίες ελαιοχρωματισμού, υπηρεσίες τοιχοποιίας, καθώς και πλήρεις ανακαινίσεις. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται από την Adam προς το παρόν μόνο στην Τσεχία και τη γειτονική της Σλοβακία. Ωστόσο στις χώρες αυτές γνώρισαν τέτοια επιτυχία που σίγουρα είναι στα πλάνα της εταιρίας να γίνει η αντίστοιχη προσθήκη και στην ελληνική αγορά. Κατά αυτό τον τρόπο η Adam θα διευρύνει τις επιλογές των πελατών της και θα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τις ανάγκες τους. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρεί την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Για το φετινό έτος, οι στόχοι της εταιρείας είναι και πάλι μεγάλοι. Προγραμματίζει τριπλάσια εώς και πενταπλάσια ανάπτυξη, επεκτείνοντας τις εργασίες ελαιοχρωματισμού σε άλλες 30 πόλεις της Ευρώπης και επεκτείνοντας επίσης την τοιχοποιία και τις ανακαινίσεις σε άλλες χώρες.

«Θα επενδύσουμε πολύ και στην αυτοματοποίηση και τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, ώστε να γίνει ολόκληρη η διαδικασία από την παραγγελία μέχρι την πληρωμή ακόμα πιο ευχάριστη και εύκολη, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους τεχνίτες. Εδώ προσπαθούμε κυρίως να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τη δουλειά των τεχνιτών και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο τους. Ήδη μπορούμε να αυξήσουμε εως και τριπλάσια την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους, δηλαδή με την Adam μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και τρεις φορές περισσότερες παραγγελίες το μήνα απ’ ό,τι όταν λειτουργούν χωρίς εμάς. Αυτό απευθύνεται σε μια τεράστια αύξηση της αποτελεσματικότητας, χάρη στην οποία ο τεχνίτης μπορεί να κοστολογεί την εργασία του λιγότερο, επιτρέποντας στον πελάτη να εξοικονομεί, και παράλληλα ο ίδιος να κερδίζει σημαντικά περισσότερα χρήματα στο τέλος του μήνα. Είναι μια κερδοφόρα κατάσταση για όλους», προσθέτει ο Dvořák.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + sixteen =