αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάντα συμφωνεί μαζί σου»: 4 σημάδια για να εντοπίσεις έναν χειριστικό άνθρωπο που κάνει… τον καλό

«Πάντα συμφωνεί μαζί σου»: 4 σημάδια για να εντοπίσεις έναν χειριστικό άνθρωπο που κάνει… τον καλό

Όλοι έχει τύχει να έρθουμε σε επαφή με τέτοια άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι που απλά φαίνονται τόσο καλοί, αλλά κάτι πάνω τους δεν ταιριάζει. Είναι είναι φιλικοί, φαίνεται να βγάζουν καλοσύνη από κάθε τρόπο, αλλά υπάρχει μια αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι τόσο καλοί όσο φαίνονται. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να είναι χειριστικοί τύποι υψηλού επιπέδου. Και κάνουν μια επίδειξη καλοσύνης για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Αυτοί οι χειριστικοί άνθρωποι είναι ειδικοί στο να μιμούνται τους πραγματικά καλούς ανθρώπους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες ενέργειες και φράσεις για να δημιουργήσουν μια πρόσοψη καλοσύνης.

Πως θα τους εντοπίσεις; Εδώ είναι 4 σημάδια για να εντοπίσεις έναν χειριστικό άνθρωπο που κάνει… τον καλό.

1) Πάντα σου κάνουν κομπλιμέντα

Όλοι αγαπάμε ένα καλό κομπλιμέντο, σωστά; Ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας και μας κάνει να νιώθουμε ότι μας εκτιμούν.

Φυσικά, οι χειριστικοί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Γνωρίζουν τη δύναμη ενός κομπλιμέντου και δεν φοβούνται να το χειριστούν σαν όπλο. Τα κομπλιμέντα τους μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, σχεδόν πολύ καλά… για να είναι αληθινά.

2) Συχνά παίζουν το θύμα

Συναντήσατε ποτέ κάποιον που φαίνεται να έχει πάντα μια ιστορία δυστυχίας;

Πάντα έχουν κάτι για να παραπονεθούν. Είναι το θύμα μέσα σε κάθε ιστορία. Α, και δεν φταίνε ποτέ.

Οχι μία φορά. Πάντα φταίει κάποιος άλλος, από τους σκληρούς γονείς του μέχρι τους αδιάφορους φίλους του. Ήταν σαν να μην έχει κανένα ρόλο στην ιστορία της ζωής του. Απλά του τυχαίνουν… όλα τα στραβά.

3) Συμφωνεί πάντα μαζί σου

Ίσως παρατηρήσετε ότι μερικοί άνθρωποι φαίνεται να συμφωνούν πάντα μαζί σας. Ανεξάρτητα από το τι λέτε, είναι εκεί και γνέφουν καταφατικά, επαναλαμβάνοντας τις απόψεις σας.

Είναι λίγο κολακευτικό στην αρχή. Αλλά μετά γίνεται ύποπτο…

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται και να συμπαθούν αυτούς που συμφωνούν με τις απόψεις τους. Είναι μέρος ενός φαινομένου που ονομάζεται «προκατάληψη επιβεβαίωσης».

Οι χειριστικοί άνθρωποι το γνωρίζουν καλά αυτό. Το χρησιμοποιούν προς όφελός τους, προσποιούμενοι ότι μοιράζονται τις απόψεις σας για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την έγκρισή σας.

4) Είναι γρήγοροι στο να προσφέρουν βοήθεια (αλλά κάτι θέλουν)

Δεν είναι υπέροχο να έχεις κάποιον πάντα έτοιμο να βοηθήσει; Αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν με ό,τι χρειαστείτε. Νιώθετε ότι σας φροντίζουν, σας εκτιμούν.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά σε αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν πάντα να θέλουν κάτι πίσω για την «καλοσύνη» τους. Είναι σχεδόν σαν να κρατούν σκορ, φροντίζοντας να τους είστε πάντα υπόχρεοι, ώστε να μπορούν να εξαργυρώσουν μια χάρη όποτε τη χρειάζονται.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς είναι θέλουν να σας βοηθήσουν, είτε θα λάβουν κάτι πίσω είτε. Χαίρονται μόνο και μόνο από το να δίνουν στους άλλους ευτυχία και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Οι χειριστικοί άνθρωποι από την άλλη, για οποιαδήποτε βοήθεια προσφέρουν, έχουν πάντα στην άκρη του μυαλού τους το πως θα κερδίουν κάτι από εσάς στην συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − nine =