αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH HTC ετοιμάζει κράνος VR που δεν θα χρειάζεται να συνδεθεί με PC ή κινητό

H HTC ετοιμάζει κράνος VR που δεν θα χρειάζεται να συνδεθεί με PC ή κινητό

To HTC Vive που δεν θα έχει ανάγκη σύνδεσης με έναν υπολογιστή θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο του με επεξεργαστή Snapdragon 835. 

Σε αυτή τη φάση, η HTC δεν έχει δώσει ακόμα κάποια αναλυτικά στοιχεία για το νέο κράνος εικονικής πραγματικότητας που ετοιμάζεται να παρουσιάσει, αλλά όλες οι πηγές συμφωνούν ότι θα έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός high end smartphone, χωρίς να είναι ανάγκη να συνδεθεί με ένα κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή για να λειτουργήσει. Ένα άλλο στοιχείο που έχει σημειωθεί είναι ότι το νέο κράνος της HTC θα υποστηρίζει την πλατφόρμα Daydream της Google.

Στο teaser που έχει δώσει στη δημοσιότητα η HTC, το κράνος θα ανήκει στην οικογένεια Vive, θα λειτουργεί αυτόνομα και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την αγορά της Κίνας. Στη θέση του επεξεργαστή θα υπάρχει ο Qualcomm Snapdragon 835, ο οποίος είναι μεν ισχυρός, αλλά παραμένει άγνωστο το εάν είναι τόσο ισχυρός ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας χωρίς την υποστήριξη ενός ισχυρού υπολογιστή.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το νέο κράνος της HTC θα έχει εξελιγμένο σύστημα εντοπισμού της θέσης του κεφαλιού και του σώματος του χρήστη, προκειμένου να προσφέρει ικανοποιητικό επίπεδο εμβύθισης σε ένα virtual περιβάλλον.

Πηγή: pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =