αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που δεν προχωρούν στην ζωή τους έχουν αυτούς τους 5 «εθισμούς»

Οι άνθρωποι που δεν προχωρούν στην ζωή τους έχουν αυτούς τους 5 «εθισμούς»

Η ζωή δεν είναι ένα βιντεοπαιχνίδι με μια λίστα επιτευγμάτων που πρέπει να ξεκλειδώσετε. Ούτε είναι μια ταινία, όπου όλοι πρέπει να έχουν έναν ωραίο χαρακτήρα.

Η πραγματική ζωή είναι ακατάστατη, χαοτική και συχνά περιλαμβάνει τόσα βήματα προς τα πίσω όσα και τα εμπρός.

Ταυτόχρονα, η ζωή είναι, από πολλές απόψεις, ένα ταξίδι. Και μερικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να ξεκινούν ποτέ…

Όλοι έχουμε διαφορετικούς στόχους και όνειρα για το τι θέλουμε να πετύχουμε. Μπορεί να θέλετε να είστε διευθύνων σύμβουλος, καινοτόμος, αθλητής ή δισεκατομμυριούχος για να είστε ευτυχισμένοι.

Αλλά το να ζεις μια ευτυχισμένη ζωή προέρχεται από την αίσθηση του σκοπού. Και είναι δύσκολο να επιδιώξεις οποιοδήποτε σκοπό αν μείνεις κολλημένος στο ίδιο σημείο.

Όχι γεωγραφικά. Αντίθετα, μιλάμε για ανθρώπους που παραμένουν κολλημένοι σε μια ζωή που δεν τους ταιριάζει απαραίτητα- και σίγουρα δεν τους γεμίζει με την αίσθηση του σκοπού.

Εδώ είναι μερικές συμπεριφορές που μπορούν να σας δείξουν κάποιον που είναι απίθανο να προχωρήσει στη ζωή.

1) Κολλημένοι στο παρελθόν

Η ψυχική δύναμη περιλαμβάνει τη διαχείριση των συναισθημάτων σας και ένα τεράστιο μέρος αυτού είναι η κατανόηση ότι είστε άνθρωποι. Θα κάνεις λάθη, όσο κι αν προσπαθείς να μην τα αποφύγεις. Μην μένει κολλημένος στο παρελθόν.

Και είναι σημαντικό να έχετε την ίδια καλοπροαίρετη στάση και προς τους άλλους.

Αυτό ταιριάζει απόλυτα με αυτό που λένε οι ψυχολόγοι: Ότι όσοι είναι ψυχικά δυνατοί, είναι πιο εύκολο να συγχωρήσουν τους άλλους.

Που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχετε καλύτερες και ισχυρότερες σχέσεις, επίσης!

2) Αναβάλλουν

Η αναβλητικότητα μπορεί να είναι μια εξαιρετικά επιζήμια συνήθεια. Το να αναβάλλουμε τα πράγματα ”για αργότερα” είναι κάτι που όλοι κάνουμε κατά καιρούς. Ειδικά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι που δεν θέλουμε ιδιαίτερα να κάνουμε.

Αλλά μακροπρόθεσμα, η αναβλητικότητα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην καριέρα, τις σχέσεις και τη ζωή σας.

Το να αναβάλλετε αυτό που ξέρετε ότι πρέπει να κάνετε, είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προχωρήσετε ποτέ στη ζωή. Αντίθετα, θα παραμείνετε κολλημένοι όσο αρνείστε να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε.

3) Φοβούνται την αλλαγή

Συχνά, οι άνθρωποι που μένουν κολλημένοι, το κάνουν επειδή φοβούνται την αλλαγή.

Αυτό είναι κατανοητό. Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική. Και όσο περισσότερα έχουμε να χάσουμε, τόσο περισσότερο μπορεί να φοβόμαστε μήπως αλλάξουν τα πράγματα και χάσουμε αυτά που έχουμε.

Οι άνθρωποι που φοβούνται την αλλαγή μπορεί να φοβούνται την αποτυχία. Μπορεί να μην έχουν την αυτοπεποίθηση για να πλοηγηθούν στις αλλαγές που τους φέρνει η ζωή. Μπορεί να αισθάνονται ότι είναι πιο ασφαλές να μείνουν εκεί που είναι και να μην ρισκάρουν τίποτα.

Αλλά η αλλαγή έρχεται, όσο κι αν προσπαθούμε να την αποφύγουμε. Παραδόξως, ο μόνος τρόπος για να είσαι ασφαλής στον κόσμο είναι να αγκαλιάσεις την αλλαγή και τις νέες ευκαιρίες που φέρνει.

4) Τους λείπει ξεκάθαρο όραμα

Και αν δεν έχετε ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον που θέλετε, είναι πολύ πιο δύσκολο να προχωρήσετε στη ζωή.

Είναι ένας μεγάλος κόσμος, γεμάτος διαφορετικές επιλογές για το πώς να ζεις.

Θέλεις να γίνεις καλλιτέχνης; Θέλετε να βγάλετε πολλά χρήματα; Θέλετε να ταξιδέψετε στον κόσμο και να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο; Θέλετε να έχετε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή; Πρέπει να έχεις ένα ξεκάθαρο όραμα- και στη συνέχεια ένα πλάνο για να προχωρήσεις προς τους στόχους σου.

5) Αποφεύγουν τα ρίσκα

Φυσικά, μερικές φορές το να είσαι αναποφάσιστος προέρχεται από τον φόβο της λανθασμένης επιλογής. Κάποιοι άνθρωποι δεν παίρνουν ρίσκα.

Από την άλλη, ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά που θα δεις, παρατηρώντας τις διαδρομές των πιο πετυχημένων ανθρώπων: Όλοι τους πήραν κάποιο ή κάποια μεγάλα ρίσκα κατά την διάρκεια της πορείας τους. Έκαναν τολμηρές κινήσεις που δεν γνώριζαν αν ήταν σωστές, την στιγμή που συνέβαιναν όλα. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 7 ρίσκα που δεν μετανιώνουν οι άνθρωποι στην καριέρα τους: Τι αποκάλυψε έρευνα σε 1.000 στελέχη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 11 =