αρχικηVIRALΤο κόλπο για να βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις- Ο μαθηματικός τύπος που παίζει… με τις πιθανότητες

Το κόλπο για να βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις- Ο μαθηματικός τύπος που παίζει… με τις πιθανότητες

Στις περισσότερες περιοχές των μεγάλων πόλεων, το παρκάρισμα… είναι μια δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα που κάνουν αρκετούς γύρους πριν βρουν τελικά μία διαθέσιμη θέση.

Σύμφωνα με έναν μαθηματικό τύπο και βάσει της στατιστικής, θα μπορούσαν όλα αυτά να αποφευχθούν ακολουθώντας μια έξυπνη τακτική.

Η τακτική αυτή βασίζεται στο αξίωμα ότι κάθε 100 μέτρα μπορούν να φιλοξενηθούν 25 αυτοκίνητα με μήκος 4 μέτρων. Αν υπολογίσει κανείς και το κενό ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τότε αυτός ο αριθμός μειώνεται στα 18. Βάσει, λοιπόν, των μαθηματικών και της στατιστικής, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να βρεις κανείς μια θέση στάθμευση δεν είναι να βρισκόμαστε διαρκώς σε κίνηση, αναζητώντας ένα κενό.

Αντιθέτως θα πρέπει να παραμείνουμε ακινητοποιημένοι, έχοντας μπροστά μας περίπου 20 αυτοκίνητα είτε από τη μία είτε και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τα μαθηματικά μυαλά υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν μόλις εννέα λεπτά ώστε να αποδεσμευτεί μια θέση στάθμευσης, καθώς ο μέσος όρος στάθμευσης ενός οχήματος είναι οι τρεις ώρες. Αν διαιρέσουμε τα 180 λεπτά με τα 20 αυτοκίνητα, τότε ο μέσος χρόνος είναι τα εννέα λεπτά, ενώ στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στον συγκεκριμένο δρόμο, ο χρόνος αναμονής μειώνεται ακόμα περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + nineteen =