αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Slack «σήκωσε» ακόμα 250 εκατ. δολάρια και πλέον η συνολική αξία του φτάνει τα 5 δισ. δολάρια

Το Slack «σήκωσε» ακόμα 250 εκατ. δολάρια και πλέον η συνολική αξία του φτάνει τα 5 δισ. δολάρια

Σε συνεχή ανοδική τροχιά βρίσκεται το Slack. Η γνωστή πλατφόρμα που προσφέρει «εσωτερική» επικοινωνία στις επιχειρήσεις, έλαβε ακόμα 250 εκατ. δολάρια ως χρηματοδότηση. Σε αυτή την επένδυση πρωτοστάτησε η ιαπωνική Softbank.

Πλέον η συνολική αξία της πλατφόρμας, φτάνει τα 5 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα project που δημιουργήθηκε μόλις το 2013. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό είχαν υπάρξει και φήμες, που έλεγαν ότι η Amazon σκοπεύει να εξαγοράσει το Slack, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Ιδρυτές της πλατφόρμας, οι Stewart Butterfield και Cal Henderson. Ο δεύτερος, σε συνέντευξη του στον Guardian, αποκάλυψε μάλιστα την άγνωστη (και λίγο τυχαία) ιστορία, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε το Slack.

«Ήταν σαν ένα χαρούμενο ατύχημα. Εκείνη την περίοδο δημιουργούσαμε το game με το όνομα Glitch και οι ομάδες μας ήταν χωρισμένες σε Σαν Φρανσίσκο και Βανκούβερ. Θέλαμε να επικοινωνούμε εύκολα. Όχι μόνο οι προγραμματιστές, αλλά και οι καλλιτέχνες, animators, sound designers» θυμάται ο Henderson.

Και συνεχίζει: «Έτσι δημιουργήσαμε το Slack και σύντομα είδαμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτό ως εμπορικό εργαλείο. Αλλάξαμε πορεία και αρχίσαμε να το αναπτύσσουμε από την αρχή. Στους επόμενους 6 μήνες, το δώσαμε και σε άλλες εταιρίες στη Silicon Valley για να το δοκιμάσουν».

Όπως λέει, αυτό ήταν μια συνταρακτική εξέλιξη σε εκείνη τη φάση. Τελικά όμως, αποδείχτηκε ότι έπραξαν το σωστό.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − two =