αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBloomberg: Το iPhone θα ξεκλειδώνει με τα μάτια. Και θα έχει μερικές ακόμα φουτουριστικές λειτουργίες

Bloomberg: Το iPhone θα ξεκλειδώνει με τα μάτια. Και θα έχει μερικές ακόμα φουτουριστικές λειτουργίες

Η Apple φέρεται έτοιμη να εγκαταλείψει τον TouchID σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος και να τον αντικαταστήσει με έναν 3D αισθητήρα σάρωσης προσώπου.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, η Apple δοκιμάζει ένα νέο σύστημα ασφαλείας για το επετειακό της iPhone το οποίο θα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου ο οποίος θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής, θα πιστοποιεί ανέπαφες πληρωμές και θα επιτρέπει την έναρξη εφαρμογών.

Η εν λόγω επιλογή της Apple έρχεται σαν αποτέλεσμα του σχεδιασμού του επόμενου iPhone, το οποίο θα είναι ένα full-screen smartphone με ελαχιστοποιημένα περιθώρια οθόνης. Με τον τρόπο αυτό δεν «περισσεύει» χώρος στο εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής για την τοποθέτηση του παραδοσιακού TouchID αισθητήρα.

Μία εναλλακτική θα ήταν η τοποθέτηση του αισθητήρα στην πλάτη της συσκευής, όπως συμβαίνει και σε πολλές Android συσκευές, ενώ μία άλλη θεωρία ήθελε τον αισθητήρα να τοποθετείται «μέσα» στην οθόνη. Η τελευταία επιλογή σύμφωνα με το Bloomberg δεν έχει προχωρήσει λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Αντίθετα, το τρισδιάστατος αισθητήρας θα είναι ταχύτερος και περισσότερο ασφαλής σε σχέση με τον υπάρχοντα αισθητήρα σάρωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Οι πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα θεωρούν δεδομένο ότι το νέο 3D face scan θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα του iPhone μέσα σε χρόνο ελάχιστων χιλιοστών του δευτερολέπτου, ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αν ο αισθητήρας δεν «βλέπει» απευθείας το πρόσωπο του χρήστη.

Επιπλέον, ο 3D αισθητήρας θα μπορεί να εντοπίζει την προοπτική, το βάθος δηλαδή μιας εικόνας, κάνοντας δυσκολότερο να ξεγελαστεί από μία απλή φωτογραφία του χρήστη. Το σύστημα που αναπτύσσει η Apple θα συνεργάζεται τέλος και με συνοδευτικό σαρωτή ίριδας του ματιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται αμέσως μετά από ανάλυση της KGI Securities η οποία επίσης προβλέπει ότι η Apple θα εγκαταλείψει το TouchID επιλέγοντας για το επόμενο iPhone ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =