αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσα χρήματα πρέπει να βάζεις στην άκρη κάθε φορά που πληρώνεσαι: Ο κανόνας «50-30-20» που μπορείς να εφαρμόσεις

Πόσα χρήματα πρέπει να βάζεις στην άκρη κάθε φορά που πληρώνεσαι: Ο κανόνας «50-30-20» που μπορείς να εφαρμόσεις

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για την σημασία της αποταμίευσης. Πάντα είναι χρήσιμο να έχεις λεφτά στην άκρη. Για μια απρόσμενη ανάγκη ή για να τα επενδύσεις όπως θες.

Πως μπορείς να ξεκινήσεις; Το CNBC παραθέτει τον κανόνα «50-30-20» που μπορεί να σε βοηθήσει. Ο κανόνας αυτός προβλέπει ότι θα διαθέτετε το 50% του μισθού σας για τα πράγματα που χρειάζεστε απαραίτητα, το 30% για τα πράγματα που θέλετε και το 20% για τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις.

Ο Shon Anderson, οικονομικός αναλυτής στην Anderson Financial Strategies, λέει ότι αυτός ο κανόνας δεν θα ισχύει για όλους ή για κάθε περίπτωση.

Μια άλλη μέθοδος, προτείνει, περιλαμβάνει μια διαίρεση 80-20, με το 20% του μισθού σας να διατίθεται στις αποταμιεύσεις σας και το υπόλοιπο 80% να διατίθεται σε δαπάνες που σχετίζονται με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Η ιδέα είναι ότι η κατανομή του 20% παραμένει σταθερή σε κάθε προσέγγιση.

Σε κάθε περίπτωση, έχοντας κάποιες αποταμιεύσεις στην άκρη, σάς επιτρέπει να αποφύγετε να βουλιάξετε στο χρέος για να καλύψετε αγορές. Θα σας έδινε επίσης περισσότερο χώρο για να δοκιμάσετε νέα πράγματα επαγγελματικά και να αναλάβετε περισσότερα ρίσκα χωρίς να ανησυχείτε για το πώς θα επηρεαστούν τα οικονομικά σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα πρέπει να έχουμε πάντα στην άκρη, σύμφωνα με έναν οικονομικό σύμβουλο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 9 =