αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Apple απολύει πάνω από 600 εργαζομένους

Η Apple απολύει πάνω από 600 εργαζομένους

Η Apple προχωρά σε 614 απολύσεις εργαζομένων στην Καλιφόρνια, στον πρώτο σημαντικό γύρο περικοπών θέσεων εργασίας της εταιρείας, μετά την πανδημία του Covid.

Οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι της Apple εργάζονταν σε οκτώ διαφορετικές εγκαταστάσεις στη Σάντα Κλάρα και ενημερώθηκαν επίσημα για τις απολύσεις στις 28 Μαρτίου, με τις αλλαγές να ισχύουν από τις 27 Μαΐου, σημειώνει το CNBC.

Η Apple δεν έχει πραγματοποιήσει ξανά τόσες απολύσεις, σε αντίθεση με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, κυρίως επειδή αναπτύχθηκε πιο αργά από τους ανταγωνιστές της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επίσημη υποβολή των απολύσεων έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την ακύρωση του μακροχρόνιου project της Apple για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού, αυτοκινούμενου αυτοκινήτου από την ομάδα Special Projects Group. Αν και η ανακοίνωση δεν ανέφερε τα projects που αφορούσαν οι θέσεις εργασίας που καταργούνται, οι τοποθεσίες που αναφέρονται είναι διαφορετικές από την έδρα της Apple στο Κουπερτίνο και αφορούν μικρότερα γραφεία, τα οποία πιθανώς στεγάζουν απόρρητες πρωτοβουλίες.

Οι θέσεις που περικόπτονται αφορούν διευθυντές μηχανουργείων, μηχανικούς υλικού και μηχανικούς σχεδιασμού προϊόντων, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + seventeen =