αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις λόγοι για τους οποίους προσελκύεις κοντά σου τοξικούς ανθρώπους

Τρεις λόγοι για τους οποίους προσελκύεις κοντά σου τοξικούς ανθρώπους

Έχετε την τάση να προσελκύετε αρνητικότητα; Βγαίνεις συχνά ραντεβού με τοξικούς ανθρώπους; Ίσως κάνετε παρέα με το λάθος πλήθος ατόμων; Νιώθετε συχνά ότι σας εκμεταλλεύονται οι άλλοι;

Εάν έχετε απαντήσει «ναι» σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, τότε μπορεί να προσελκύετε αυτούς τους ανθρώπους σε εσάς. Αν και η συμπεριφορά των άλλων δεν είναι ποτέ δικό σας λάθος, θα πρέπει να ξέρετε αν άθελά σας ενθαρρύνετε αυτά τα ελαττωματικά άτομα να έλκονται προς το μέρος σας. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους προσελκύετε τοξικούς ανθρώπους.

1. Είστε πολύ γενναιόδωροι με το χρόνο σας

Η γενναιοδωρία είναι, για τους περισσότερους, ένα θετικό χαρακτηριστικό. Σημαίνει ότι αφιερώνετε χρόνο για τους άλλους και είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας –ή ακόμα και πολυάσχολο χρόνο– για αυτούς. Τότε οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν αυτό που κάνετε! Λοιπόν… οι περισσότεροι από αυτούς θα το κάνουν, τουλάχιστον.

Δυστυχώς, το μειονέκτημα της γενναιοδωρίας είναι ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιδιώκουν να την εκμεταλλευτούν. Οι τοξικοί άνθρωποι πάνε προς τα εκείνους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν- και η γενναιοδωρία σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας από λάθος άτομα.

2. Επαναλαμβάνεις παλιά μοτίβα

Τα μοτίβα που είδατε και βιώσατε μεγαλώνοντας είναι αυτά που είναι πιο πιθανό να αναδημιουργήσετε. Και είναι πιθανό να βρεθείς κοντά ε τοξικά άτομα επειδή… αυτό έχεις δει στο παρελθόν.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις στενές σχέσεις. Πολλές φορές πας κοντά σε άτομα, με βάση το ποιος σε μεγάλωσε και το περιβάλλον που έβλεπες ως παιδί. Καλά, σεβαστικά, στοργικά, άνευ όρων, αποδεκτά περιβάλλοντα και περιστάσεις θα σε πάνε προς τα εκεί στη διάρκεια ης ζωής σου. Τα αρνητικά περιβάλλοντα και οι περιστάσεις, από την άλλη πλευρά, έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Αυτές οι δυσμενείς περιστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν επισφαλή περιβάλλοντα, εγκατάλειψη από τα αγαπημένα και έμπιστα πρόσωπα ή γονικές προσωπικότητες που ήταν αμελείς, επικριτικοί, καταχρηστικοί ή ψυχροί.

Εάν τείνετε να προσελκύετε πολλούς τοξικούς ανθρώπους και τείνετε να έλκεστε και από αυτούς, ήρθε η ώρα να εξετάσετε το υπόβαθρό σας. 

3. Είσαι πολύ καλός και πολύ ευγενικός

Το να είσαι πολύ καλός ακούγεται καλό μέχρι να καταλάβεις… ότι μπορούν να το εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι. Όχι, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ευγενικός ή καλός γενικά – αλλά μπορεί κάποιες φορές να σε βάλει σε μπελάδες. Αυτό συμβαίνει όταν δεν έχετε επαρκή όρια και οι άνθρωποι μπορούν να σας κάνουν ότι θέλουν. Αυτό δεν είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό.

Το να έχεις καλές προθέσεις είναι αξιοθαύμαστο, αλλά δυστυχώς, αν και υπάρχουν πολλοί καλοί και εξαιρετικοί άνθρωποι στον κόσμο, υπάρχουν και κακοί – και αυτοί οι κακοί τύποι είναι οι τοξικοί άνθρωποι που πρέπει να απωθήσετε. Αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι θέλουν να είστε πολύ ευγενικοί και καλοίμαζί τους γιατί τότε θα σας εκμεταλλευτούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 17 =