αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις

Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις

Θέλετε να παραμείνετε θετικοί; Μπορεί αυτό να μοιάζει δύσκολο στη χαοτική εποχή που ζούμε, αλλά υπάρχουν μερικές μικρές κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν. Όχι, δεν αρκεί απλά να… κλείσεις την τηλεόραση.

Έχει σημασία η καθημερινότητα σου. Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ημέρα σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την επίδραση που έχουν οι αρνητικοί άνθρωποι πάνω σας. Και γενικότερα να αλλάξετε την οπτική σας.

Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου.

Έχετε την επιλογή να είστε θετικοί ή αρνητικοί

Αυτό είναι το point: Μπορείτε να επιλέξετε αν θα επηρεάζεστε ή όχι από τους ανθρώπους γύρω σας. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε θετικοί ή να επιλέξετε να είστε αρνητικοί. Ποιο σε κάνει να νιώθεις καλύτερα; Η απάντηση είναι προφανής εδώ. Φροντίστε την δουλειά και τη ζωή σας και αφήστε τους άλλους να βλέπουν τον κόσμο και να ζουν τη ζωή όπως αυτοί θα επιλέξουν. Να θυμάστε ότι όλα στη ζωή σας είναι μια αντανάκλαση μιας επιλογής που έχετε κάνει. Εάν θέλετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, κάντε μια διαφορετική επιλογή. Αν θέλεις να νιώσεις ένα διαφορετικό συναίσθημα, κάνε μια διαφορετική σκέψη.

Μίλα

Μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμο να πείτε στους ανθρώπους να το κόψουν. Αυτό είναι χρήσιμο εάν είναι εξαιρετικά αγενείς ή αρνητικοί. Ίσως δεν έχουν καν επίγνωση του πόσο αρνητική είναι η συμπεριφορά τους. Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε ειλικρινά με κάποιον που είναι μονίμως αρνητικός. Ίσως δεν γνωρίζει τον αντίκτυπο που έχει στους άλλους.

Πέρνα χρόνο με θετικούς ανθρώπους

Τη στιγμή που θα παρατηρήσετε ότι οι αρνητικοί άνθρωποι ρουφούν συνεχώς την ενέργειά σας, είναι καιρός να ελαχιστοποιήσετε αυτές τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις. Αντίθετα, μπορείτε να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας με τη θετική ενέργεια άλλων θετικών ανθρώπων. Άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα με τον εαυτό σου. Άνθρωποι που σε εμπνέουν και δίνουν σου κίνητρο, αντί να παραπονιούνται και να κουτσομπολεύουν συνεχώς.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αποφασίσετε με ποιον θέλετε να περάσετε τον χρόνο σας;

Αξιοποίησε σε έπακρο τον χρόνο που περνάς μόνος

Είτε είστε εσωστρεφής είτε εξωστρεφής, αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο που έχετε με τον εαυτό σας. Αυτή είναι η στιγμή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε το δικό σας «ντεπόζιτο». Κάντε πράγματα που σας αρέσει πολύ να κάνετε. Διαβάστε θετικές ειδήσεις και καταπληκτικά βιβλία. Παρακολουθήστε ταινίες που σας δίνουν κάτι. Ακούστε ένα podcast. Εστιάστε στη θετικότητα. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι.

Το παρελθόν ως μάθημα

Χρησιμοποιήστε τα μαθήματα του παρελθόντος για να αντεπεξέλθετε στις αντιξοότητες και να μειώσετε τον αρνητικό αντίκτυπό τους. Όταν βιώνετε υψηλό άγχος, γίνονται μεγάλες αλλαγές, υπάρχει αρνητικότητα γύρω σας, προσπαθήστε να θυμηθείτε ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος, τα οποία αντιμετωπίσατε. Αν δεν θυμάστε τα συγκεκριμένα περιστατικά, δώστε έμφαση στις φορές που βιώσατε παρόμοια έντονα και αρνητικά συναισθήματα, και πώς το ξεπεράσατε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τα καταφέρατε. Να θυμίζετε στον εαυτό σας πως έχετε βιώσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, και θα το ξεπεράσετε  και πάλι. Εμπιστευτείτε τις ικανότητές σας και την ανθεκτικότητα που έχετε και ωθήστε τον εαυτό σας να προχωρήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 11 =