αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις

Τρεις κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις

Όλοι αναζητούμε μια σταθερότητα στη ζωή. Αλλά ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα. Με τρόπους που δεν περιμένουμε. Το να είμαστε προσαρμοστικοί κάνει τη ζωή μας να κυλάει με μεγαλύτερη ευκολία και μας δίνει έναν αέρα ηρεμίας σε έναν συχνά ταραχώδη κόσμο.

Ας μάθουμε από τις πράξεις και τις συνήθειες των προσαρμοστικών ανθρώπων, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα οφέλη. Εδώ είναι λοιπόν 3 χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Και μπορείς να τα αντιγράψεις.

1) Αναλαμβάνουν τον έλεγχο της κατάστασης όταν χρειάζεται

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια ομαδική κατάσταση όπου ένας ηγέτης πρέπει να βγει μπροστά; Ίσως κάνετε ένα ομαδικό project για τη δουλειά ή το πανεπιστήμιο. Ή ίσως είναι απλώς μια περίπτωση όπου είσαι έξω με μια ομάδα και κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει πού θα πάει η παρέα.

Οι προσαρμοστικοί άνθρωποι θα παρατηρήσουν πότε υπάρχει κενό και ανάγκη για λήψη αποφάσεων και είναι πρόθυμοι να επιταχύνουν την δουλειά. Αξιολογούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ομάδας και την πραγματικότητα της πρακτικής κατάστασης.

Στη συνέχεια κάνουν μια επιλογή και ήπια αλλά σταθερά οδηγούν τους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση.

2) Δημιουργικές λύσεις

Το προσαρμόσιμο άτομο γνωρίζει ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να πετύχει πράγματα. Και έτσι λύνουν τα προβλήματά τους δημιουργικά και με κατανόηση της κατάστασης.

Αν ανακαλύψετε ότι δεν υπάρχουν δύο κρεβάτια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας όπως ζητήσατε και δεν υπάρχει άλλο δωμάτιο διαθέσιμο, τι μπορείτε να κάνετε; Ζητήστε από τον υπεύθυνο ένα εφεδρικό κρεβάτι ή ίσως μια επιπλέον κουβέρτα, έτσι ώστε εσείς και ο/η φίλος/η σας να απολαύσετε έναν καλό βραδινό ύπνο, ανεξάρτητα από το τι συναντήσατε στον προορισμό σας.

Δεν χρειάζεται να κάνεις φασαρία και να μείνεις εκεί. Βρες την λύση.

3) Ακούνε προσεκτικά για να κατανοήσουν τις ανάγκες των άλλων

Μερικές φορές χρειάζεται να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και μερικές φορές πρέπει να προσαρμοστούμε στους ανθρώπους. Εάν συμμετέχουν άνθρωποι, τότε είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλός ακροατής.

Γιατί;

Για να καταλάβουμε πραγματικά πώς και σε τι πρέπει να προσαρμοστούμε, πρέπει να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του άλλου.

Η αληθινή ακρόαση σημαίνει όχι απλώς να ακούς λέξεις, αλλά να συνδέεσαι με τα συναισθήματα και τις προτεραιότητες πίσω από αυτές. Οι προσαρμοστικοί άνθρωποι συντονίζονται στα λεκτικά και μη λεκτικά σημάδια των άλλων. Κάνουν στοχαστικές ερωτήσεις για να μάθουν περισσότερα. Εάν παραμείνουν εκκρεμότητες, ζητούν διευκρινίσεις.

Αυτή η ενεργή ακρόαση και η επιθυμία να κατανοήσουμε την οπτική γωνία του άλλου, προέρχεται από μια θέση ενσυναίσθησης. Οι προσαρμοστικοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες που διαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας.

Αφιερώνοντας χρόνο για να καταλάβουμε από πού προέρχεται η οπτική και οι απόψεις κάποιου, αποκτούμε μια εικόνα για τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μαζί του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =